NEA

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Παλάου

Το μικρό νησιωτικό κράτος Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός, καλώντας τις γειτονικές του χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Το 99% των κατοίκων του Παλάου που είναι άνω των 12 ετών --16.152 άνθρωποι-- έχει ανοσοποιηθεί πλήρως κατά της covid-19, επεσήμανε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (IFRC) επικαλούμενη τα στοιχεία της κυβέρνησης της χώρας.

Με αυτό το ποσοστό το Παλάου, ένα αρχιπέλαγος 500 νησιών στο δυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, βρίσκεται «στην πρώτη θέση», σύμφωνα με την IFRC, μπροστά από κράτη όπως η Πορτογαλία, η οποία θεωρείται μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19, καθώς τον Σεπτέμβριο κατάφερε να ανοσοποιήσει το 80% των 10 εκατομμυρίων κατοίκων της.

 

Ολλανδία

H Ολλανδία φοβάται ένα νέο κύμα κορονοϊού. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες επτά ημέρες και τώρα είναι κατά 62% υψηλότερος από την προηγούμενη εβδομάδα.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τα μέσα Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, το Ινστιτούτο Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM). Σε εθνικό επίπεδο καταγράφηκαν 3.746.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αυξήθηκε επίσης σημαντικά, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 524 ασθενείς με Covid-19. Εξ αυτών οι 137 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σε όλη τη χώρα, έχει σημάνει συναγερμός διότι η «κατάσταση εμπνέει ανησυχία».

Σχεδόν το 68% των περίπου 17 εκατομμυρίων κατοίκων της Ολλανδίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Το ποσοστό των ενηλίκων εμβολιασμένων ανέρχεται στο 83%.

Τουρκία

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 31.248 κρούσματα του SARS-CoV-2 έπειτα από 361.164 τεστ, με τις επίσημα καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 7.540.223.

Οι θάνατοι 236 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 66.841 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην τουρκική επικράτεια.

Στην Τουρκία, έχουν λάβει πρώτη δόση εμβολίου 54,67 εκατομμύρια πολίτες –επί συνόλου πληθυσμού 84 εκατ.–, δεύτερη πάνω από 46,77 εκατ., ενώ συνολικά έχουν χορηγηθεί 113,18 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών, πάντα σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

 

Φιλιππίνες

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.181 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 173 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ξεπέρασε έτσι το ορόσημο των σαράντα χιλιάδων νεκρών –βρίσκεται πλέον στους 40.069– επί συνόλου 2.690.455 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώθηκε χθες είναι ο χαμηλότερος από την 3η Αυγούστου.

 

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 12.382 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.342.640, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 72 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 94.461 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 18.987 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 246 ασθενείς με την COVID-19.

Με 451.435 θανάτους επί συνόλου 34,02 εκατ. μολύνσεων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

 

Αυστραλία

Η Μελβούρνη θα βγει από το πολύμηνο lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού την επόμενη εβδομάδα, χάρη στον ταχύτερο του προσδοκωμένου εμβολιασμό του πληθυσμού για την COVID-19.

Στη χειρότερη μέρα αφότου εκδηλώθηκε το τρέχον ξέσπασμα, που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα, στη Βικτόρια ανακοινώθηκε σήμερα πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.297 κρούσματα, από 1.571 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε οποιαδήποτε πολιτεία ή περιοχή της Αυστραλίας αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της. Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 11 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων του τρέχοντος ξεσπάσματος να φθάνει τους 125 νεκρούς. Η έξαρση αυτή καταγράφηκε την ώρα που το ποσοστό του ενήλικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως στη Βικτόρια πλησιάζει το 70%, δηλαδή το όριο αφού ξεπεραστεί το οποίο οι αρχές έχουν υποσχεθεί να χαλαρώσουν τα μέτρα.