NEA

Forum «Ελλάδα 2040» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Forum «Ελλάδα 2040» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

’Αλμπερτ Μπουρλά: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για το αύριο της πατρίδας, εάν δεν δώσουμε όραμα στους νέους»

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα μελετών που εκπονήθηκαν σε διάστημα ενός έτους, παρουσιάστηκαν στο Forum «Ελλάδα 2040», που διοργανώνεται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και όχι μόνο, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το αύριο της Ελλάδας, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα. Μεταξύ των ομιλητών και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

Στην ομιλία του στο Forum «Ελλάδα 2040», υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας η επιστήμη δικαίωσε όλους αυτούς που είχαν εναποθέσει πάνω της τις ελπίδες για να βγούμε από αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Η περίπτωση του εμβολίου κατά της πανδημίας, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα επιστημονικό θαύμα, είπε ο κ. Μπουρλά προσθέτοντας όμως ότι «συνάμα φανερώνει και πώς πρέπει να κινηθούμε στο μέλλον: με όραμα, συνεργατικό πνεύμα, διορατικότητα και με οδηγό την επιστήμη και την καινοτομία».

Παράλληλα ο κ. Μπουρλά υποστήριξε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε καλύτερη περίοδος για να είναι κανείς επιστήμονας. «Οι σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της βιολογίας, συνδυαζόμενες με την τεράστια επιτάχυνση των ψηφιακών τεχνολογιών και των αναλύσεων των δεδομένων, μας έχει προετοιμάσει για αυτό που πιστεύω πως θα είναι μια πρωτοφανής δεκαετία ιατρικών ανακαλύψεων, επιστημονικών και επιχειρηματικών καινοτομιών και κοινωνικών αλλαγών». Για να μπορέσουμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα της επερχόμενης επιστημονικής αναγέννησης στις ζωές μας, κατά τον CEO της Pfizer, πρέπει να μεριμνήσουμε για δύο πράγματα: «Το πρώτο είναι όλοι μας, εταιρίες, κυβερνήσεις και πολίτες, να επιδείξουμε μεγαλύτερη προσοχή και επικέντρωση στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές αξίες. Το δεύτερο είναι να φροντίζουμε διαρκώς να δίνουμε όραμα στους νέους. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε, ούτε καν να μιλάμε για το μέλλον της πατρίδας, χωρίς τους νέους μας».

ία