NEA

Έπειτα από 20 μήνες η Ινδία ανοίγει και πάλι για τους τουρίστες

Έπειτα από 20 μήνες η Ινδία ανοίγει και πάλι για τους τουρίστες

Η Ινδία άνοιξε σήμερα για τους ξένους τουρίστες που προέρχονται από χώρες με τις οποίες έχει αμοιβαίες διευθετήσεις, έπειτα από 20 μήνες που παρέμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Οι τουριστικοί πράκτορες είπαν ωστόσο ότι η ζήτηση είναι πολύ περιορισμένη εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων και των περιορισμών που εξακολουθούν να ισχύουν για ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Η χώρα, η οποία φημίζεται για το Ταζ Μαχάλ, για τα παλάτια της στην έρημο και για τα καταφύγια τίγρεων απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους ξένους τουρίστες  τον Μάρτιο 2020 όταν η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση.

Αλλά έπειτα από μια καταστροφική αύξηση των κρουσμάτων νωρίτερα μέσα στον χρόνο ο αριθμός τους μειώθηκε κατά πολύ και η κυβέρνηση, ευρισκόμενη υπό πίεση από μια βιομηχανία η οποία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας, ανακοίνωσε μια χαλάρωση τον περασμένο μήνα.

Από τις 15 Οκτωβρίου εκδίδονται τουριστικές βίζες για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους από χώρες με αμοιβαίες διευθετήσεις, που μεταβαίνουν στην Ινδία με ναυλωμένες πτήσεις.

Σήμερα αυτό το μέτρο επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει και άλλες πτήσεις.

Επισκέπτες από τις εγκεκριμένες χώρες θα μπορούν να αποκτήσουν διαδικτυακά τουριστική βίζα και θα χρειάζεται να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για 14 ημέρες μετά την έλευσή τους.

Αλλά όσοι προέρχονται από τη Βρετανία, την ΕΕ, την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και αλλού υπόκεινται σε επιπλέον μέτρα, ανάμεσά τους και σε διαγνωστικά τεστ κατά την άφιξή τους. Επίσης οι πρώτες 500.000 βίζες ήταν δωρεάν.

Ο Ρατζίβ Μέχρα, πρόεδρος της Ινδικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, δήλωσε ότι οι αφίξεις αναμένεται να φθάσουν μόνο γύρω στο 5% των προπανδημικών επιπέδων μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Γκόα, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στη νότια Ινδία, θα δεχτεί την πρώτη πτήση τσάρτερ από την Βρετανία στις 13 Δεκεμβρίου, είχε γράψει στα τέλη Οκτωβρίου η εφημερίδα Times of India.