NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

  • Κορύφωση με 7400 κρούσματα αρχές Δεκέμβρη με πτώση στα 2.500 έως την Πρωτοχρονιά προβλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας συστήνει διπλή μάσκα στα Μέσα Μεταφοράς και την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test.
  • Για σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων προς το παρόν, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης επίσημαίνοντας ότι η Τρίτη είναι από τις πιο σημαντικές ημέρες όσον αφορά στην καταγραφή μολύνσεων καθώς τότε διενεργούνται πολλά τεστ. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για την επιβαρυμένη υγειονομική κατάσταση της χώρας και δήλωσε πως «δεν περιμένει πολλά πράγματα από αυτή την παρέμβαση».
  • O διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος μίλησε για εφιαλτική κατάσταση λέγοντας πως η εφημερία ξεκινάει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία... Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», πρόσθεσε.
  • «Το ράσο δεν πρέπει να είναι ''άσυλο''» αναφέρει στο κείμενο του ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου στο Αγιο Ορος, στο οποίο καταφέρεται εναντίον των αντιεμβολιαστών ρασοφόρων.