NEA

Daily Chat

Daily Chat
  • Ένα δίκιο το είχε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στο θέμα του Παίδων Πεντέλης που σταματάει τις δύο απογευματινές εφημερίες που έκανε για 6 εβδομάδες, έτσι ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων που θέλουν να συνεχίσουν και τις εφημερίες. «Ακούσατε δύο-τρεις εργαζόμενους, μόνο», είπε στους δημοσιογράφους. «Επιτρέψτε μας να ξέρουμε καλύτερα στο υπουργείο τι χρειάζεται» εξηγώντας πως έφτασαν σε αυτή την απόφαση. Το μεγάλο πάρκινγκ του Νοσοκομείου, το γεγονός ότι το Αγία Σοφία εξυπηρετεί πολλά ογκολογικά περιστατικά και ήδη κάνει εμβολιασμούς και το σημείο στο οποίο βρίσκεται, ήταν μερικοί από τους λόγους που ώθησαν το υπουργείο σε αυτή την απόφαση.
  • Σατανική σύμπτωση! Ο Ρομπέν των Δασών, Πολάκης, προστάτης των αδυνάτων, εκεί που έτρωγε αμέριμνος τη μπουγιαμπέσα του, βρέθηκε μάρτυρας κατάφορης αδικίας εναντίον του υπαλλήλου της ψαροταβέρνας, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία γιατί δεν φορούσε μάσκα. Και πως έρχεται και κουμπώνει η φάση με το πρόστιμο που ξεκινά σήμερα να επιβάλλεται στους άνω των 60 για τον εμβολιασμό…Λέω εγώ τώρα, με το πονηρό μου το μυαλό… Περιμένουμε να ακούσουμε και τη συνέχεια της ρητορικής περί προστίμων. Ειλικρινά από πότε οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στο έργο της αστυνομίας;
  • Ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι ο υπάλληλος και αδερφός του μόνο για μία στιγμή έβγαλε τη μάσκα και ο κ. Πολάκης ουδέποτε κινήθηκε απειλητικά εναντίον της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή θαμώνας του εστιατορίου λέει ακριβώς το αντίθετο.
  • Στο 40% εκτινάχθηκαν οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία την περασμένη εβδομάδα. Τα κρούσματα μειώνονται αλλά ακόμα τα Νοσοκομεία ακόμα παλεύουν ακόμα με τα σοβαρά περιστατικά που άφησαν οι δύο προηγούμενες εβδομάδες με τα 50.000 κρούσματα.
  • Από σήμερα ξεκινά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60. Γύρω στις 300.000 παραμένουν ακόμα ανεμβολίαστοι, ωστόσο για να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο, 200.000 εμβολιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα.