NEA

Σήμερα οι αποφάσεις για την παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας ή όχι

Σήμερα οι αποφάσεις για την παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας ή όχι

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να αποφασιστεί η αναστολή ή όχι των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, σχετικά δηλαδή με την εστίαση και το ωράριο λειτουργίας, την απαγόρευση της μουσικής, την επίδειξη των πιστοποιητικών, το όριο των 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι, την υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας.

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα βρίσκονται σε σταθερή τροχιά (εχθές 17.960) δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι ο αριθμός συνεχίζει να είναι μεγάλος, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών που απέτρεψαν αρκετούς συμπολίτες μας από το να προχωρήσουν σε έλεγχο. Πέραν τούτου όμως, το πιο τραγικό όλων είναι οι θάνατοι που συνεχίζουν να είναι καθημερινά πολλοί, με τον τραγικό χθεσινό αριθμό των 115 θανάτων.

Συνεπώς, μπορεί οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να δείχνουν μικρή βελτίωση στις εισαγωγές (646 διασωληνωμένοι εχθές), όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία (484 ασθενείς έναντι 552 την περασμένη Τρίτη), ωστόσο ο αριθμός συνεχίζει να είναι υψηλός, γεγονός που μάλλον θα επηρεάσει τις αποφάσεις τις Επιτροπής.

Οι 22.970 νεκροί, 2.170 μόνο τον Ιανουάριο του 2022, θα προσδιορίσουν τη συνέχεια και κατά πόσο ο Φεβρουάριος θα φέρει περισσότερες ελευθερίες ή όχι.