NEA

Γ. Πατούλης: Παράταση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ που προσελήφθησαν για τις ανάγκες της πανδημίας

Γ. Πατούλης: Παράταση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ που προσελήφθησαν για τις ανάγκες της πανδημίας

Την αναγκαιότητα της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών από την πρόσληψη των υπαλλήλων που απασχολούνται στην Περιφέρεια Αττικής για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πανδημίας, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει σε ειδική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα μοριοδότησης σε όλους τους συμβασιούχους, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας που αποκόμισαν, σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πως οι συμβάσεις των εργαζομένων μετά και τη νέα δίμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών λήγουν στα τέλη Μαΐου, ωστόσο, η πανδημία εξακολουθεί να είναι παρούσα και η παραμονή τους κρίνεται αναγκαία.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης στο μήνυμά του επισημαίνει την αναγκαιότητα της παραμονής των συμβασιούχων λόγω του συνδυασμού της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με την παραμονή της πανδημίας και τις αυξημένες ανάγκες που συνεχίζονται. Αναφερόμενος στο αίτημα της παράτασης των συμβάσεων αλλά και της μοριοδότησής τους λόγω εμπειρίας για μελλοντική η προκήρυξη προσλήψεων, επισημαίνει ότι «η αδιάλειπτη συνεισφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων οι οποίοι διαθέτουν πλέον και πολύ σημαντική εμπειρία, κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την άρτια ανταπόκριση των υπηρεσιών μας, προς όφελος των πολιτών, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και προκλήσεων».