NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

  • «Οφείλουμε να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε αντιμέτωποι μ' αυτή την πανδημία και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές, όπως κάναμε με περισσότερα παρά ποτέ τεστ, εμβόλια και θεραπείες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
  • Ψυχραιμία συστήνει στους γονείς σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και καθηγητής παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αν η ηπατίτιδα διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να επέμβει ο γιατρός και στην πλειονότητα των περιπτώσεων να την αντιμετωπίσει με την χορήγηση αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.
  • Οι ασθενείς που όταν νοσηλεύθηκαν λόγω Covid-19 είχαν εμφανίσει σοβαρή συστημική φλεγμονή κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες μετά τη φαινομενική ανάρρωσή τους, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Αρτς Μάινους «πολλές λοιμώδεις νόσοι συνοδεύονται από μία αύξηση στη φλεγμονή. Τις περισσότερες φορές, αυτή η φλεγμονή είναι εστιασμένη τοπικά εκεί που βρίσκεται η λοίμωξη. Όμως, η Covid-19 είναι διαφορετική επειδή δημιουργεί φλεγμονή σε πολλά μέρη του σώματος πέρα από τους αεραγωγούς των πνευμόνων, για παράδειγμα στην καρδιά, στον εγκέφαλο και στα νεφρά. Οι υψηλοί βαθμοί φλεγμονής μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη των ιστών».
  • «Ως σύντροφος, γείτονας και φίλος, η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει όλη τη στήριξη και τη βοήθειά της (στη Βόρεια Κορέα) στη μάχη της κατά της επιδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Τζάο Λιτζιάν εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» της στη Βόρεια Κορέα για την υγειονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.