NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας

  • Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν μπορεί να ανατραπεί, γι’ αυτό και αναμένουμε από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί την αναστολή της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ωστόσο θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε συγκεκριμένους χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ.
  • «Ο ΠΟΥ ανησυχεί βαθιά για τον κίνδυνο η COVID-19 να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο σε όλη τη χώρα (B. Κορέα), ιδιαίτερα επειδή ο πληθυσμός δεν είναι εμβολιασμένος και επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν βαριά μορφή της λοίμωξης», τόνισε ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.
  • Προεδρεύοντας σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηλίτευσε την «ανωριμότητα» του κρατικού μηχανισμού «στην αντιμετώπιση της κρίσης», που μεγεθύνει «την περιπλοκότητα και τα δεινά» του πληθυσμού, την ώρα που «χρόνος ίσον ζωή».
  • Σε επιφυλακή τέθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όταν εντοπίστηκε κρούσμα candida auris σε ασθενή. Σύμφωνα με το cretapost, ο μύκητας ανιχνεύθηκε σε τυχαίο εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στον 64χρονο ασθενή ο οποίος έφτασε στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη να αναφέρει ότι «όταν ο μύκητας είναι παρασιτικός και δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν είναι επικίνδυνος για την υγεία των ασθενών».
  • Νέες συλλήψεις στο θρίλερ της Πάτρας, μετά τα συμπεράσματα των ερευνών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, προέβλεψε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Λέων αναφέρθηκε στο ιατροδικαστικό πόρισμα του Σωτήρη Μπουζιάνη που επιβεβαιώνει την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα Δασκαλάκη. «Τότε που είχε ανοίξει ο τάφος για την ανάσυρση του τάμπλετ θα έπρεπε να ληφθούν τρίχες, και αν χρειαζόταν ακόμα και ο βηματοδότης, προκειμένου ο κάθε ιατροδικαστής να έχει μία πλήρη εικόνα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Προφανώς κρίθηκε ότι δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο επιβεβαιώθηκε εάν είχε γίνει χρήση ουσιών στο παρελθόν. Θα ήταν καλύτερο για το ίδιο το παιδί που βασανίστηκε εν ζωή να το ταλαιπωρήσουμε και μετά θάνατον;», ανέφερε.