NEA

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποπεμφθεί ο νοσηλευτής που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς, αν αληθεύει η καταγγελία

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποπεμφθεί ο νοσηλευτής που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς, αν αληθεύει η καταγγελία

Σε μία σοβαρή καταγγελία για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από νοσηλευτή σε ασθενή στο νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, την Τετάρτη, στο Νοσοκομείο «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», έφθασε έγγραφο από το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, που ζητούσε τα στοιχεία ενός νοσηλευτή των ΤΕΠ (της πρωινής βάρδιας 17/5), περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να εξηγεί το λόγο που τα ζητούσαν οι αστυνομικές αρχές.
«Από δημοσιεύματα, μάθαμε την καταγγελία ασθενούς για σεξουαλική παρενόχληση. Το Νοσοκομείο, προφανώς, θα συνεργασθεί με την αστυνομία», δηλώνει ο κ. Γιαννάκος.

«Εάν, από την ανάκριση, αποδειχθούν αληθή τα καταγγελλόμενα του ασθενούς, ο νοσηλευτής θα πρέπει να αποπεμφθεί από το νοσοκομείο. Να διωχθεί ποινικά και να τιμωρηθεί παραδειγματικά!», τονίζει χαρακτηριστικά.

«Δεν ανεχόμαστε να συκοφαντούνται οι υγειονομικοί και να αμαυρώνουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι εμείς σε αντίξοες συνθήκες.
Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας άτομα που δεν σέβονται τα δικαιώματα των ασθενών
», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.