NEA

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η εθελοντική αιμοδοσία συμβάλλει στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης

Η CSL Behring, με αφορμή τη σημερινή (14/6) Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, διενεργεί διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αποσκοπώντας στη διάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως μια γνήσια πράξη αλληλεγγύης και συνεισφοράς.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως η ημέρα που συγκεντρώνει την προσοχή όλου του πλανήτη στην αναγνώριση της ανεκτίμητης συμβολής των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσω της προσφοράς αίματος, μιας πράξης αλτρουισμού και αλληλεγγύης, έχουν αντίκτυπο στην υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2022 είναι «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη αλληλεγγύης. Συμμετέχετε στην προσπάθεια και σώστε ζωές», προβάλλοντας τον ρόλο που διαδραματίζει η εθελοντική αιμοδοσία στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης.

Η ανάγκη για αιμοδοσία είναι αδιάλειπτη και αυξανόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς οι μεταγγίσεις αίματος μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ζωές ετησίως.  Η χορήγηση αίματος ή παραγώγων του είναι αναγκαία σε ένα ευρύ φάσμα βασικών, συχνά σωτήριων για τη ζωή, θεραπειών σε περιπτώσεις όπως τραυματισμοί, χειρουργικές επεμβάσεις, κληρονομικές παθήσεις του αίματος, επίκτητες αιματολογικές διαταραχές κ.α. 

Η προσφορά όλων είναι απαραίτητη και ανεκτίμητη!

«Η απρόσκοπτη συνέχιση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι καθήκον όλων μας και αποτελεί προσφορά ζωτικής σημασίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς χιλιάδες συνάνθρωποί μας χρήζουν άμεσης ή και συστηματικής μετάγγισης αίματος», αναφέρει η κα Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα.
«Η εθελοντική αιμοδοσία απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας και είναι απόλυτα ασφαλής. Τα οφέλη της προσφοράς αυτής όμως είναι τεράστια, ειδικά κατά την εξαιρετικά απαιτητική υγειονομικά περίοδο που διανύουμε. Η CSL Behring τιμά τον εθελοντή αιμοδότη που με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στηρίζει τους συνανθρώπους του, αλλά και το σύστημα υγείας, προσφέροντας αίμα».