NEA

Γκ.Μαγιορκίνης: «4η δόση για τους άνω των 60»

Γκ.Μαγιορκίνης: «4η δόση για τους άνω των 60»

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι το πιο ευάλωτο σημείο όσον αφορά την πανδημία. Είμαστε σε καλύτερο σημείο από ότι ήμασταν πέρσι το καλοκαίρι. Ως παράδειγμα σας φέρνω, από τους 250 διασωληνωμένους που είχαμε πέρσι τέτοια ημερομηνία, σήμερα έχουμε κάτω από 100», δήλωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm», σχολιάζοντας την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο κ.Μαγιορκίνης είπε πως οι ειδικοί παρακολουθούν την πορεία των κρουσμάτων και τα στάδια της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως «όλοι μας θα πρέπει να περάσουμε πιο χαλαρά τις διακοπές φέτος από πέρυσι, οι ευάλωτοι, όμως, να προσέχουν».

Συνέστησε, δε, σε όσους είναι άνω των 60 ετών να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου, υπογραμμίζοντας πως η περίοδος του καλοκαιριού είναι μία «καλή χρονική στιγμή γιατί η ανοσία θέλει και κάποιες ημέρες για να χτιστεί».

Όσο για τους νεότερους και ειδικότερα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 30 - 60 ετών ο καθηγητής είπε πως «δεν υπάρχει λόγος να κάνουν σήμερα την επιπλέον δόση εκτός εάν έχουν κάποια νοσήματα που τους απασχολούν. Θα πρέπει να το συζητήσουν με τον γιατρό τους, θα είναι μια προσωπική απόφαση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ