NEA

Θ. Πλεύρης: «Άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι»

Θ. Πλεύρης: «Άνθρωποι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι»

«Η θέση της κυβέρνησης παραμένει. Οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να εμβολιαστούν», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωσταντίνου Μπούμπα για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Κάποιος για να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε: «Αυτή είναι η θέση που μας έχει υποδείξει η επιστήμη».

Με βάση την πορεία της πανδημίας, εάν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει κάτι θα αλλάξει. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στη φάση που δίνουμε παρατάσεις σε όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν για την πανδημία, είπε ο υπουργός Υγείας και σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, την επιστήμη της νοσηλευτικής και θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις αρχές της επιστήμης που υπηρετούν. «Όταν οι κανόνες, οι αρχές και οι αξίες αναφέρουν ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, για την προστασία των τρίτων και του εαυτού τους, αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε: «παραμένουμε στη θέση μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται».  

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Μπούμπας χαρακτήρισε τιμωρητικό το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα σε άλλες χώρες, επιστρέφουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί. Επισήμανε εξάλλου ότι θα ήταν λύση η αξιοποίηση των διατάξεων για την κινητικότητα, δεδομένου ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να διασφαλίσουν τα προς το ζην, είπε ο κ. Μπούμπας σημειώνοντας: «Έχουμε πετάξει τη μάσκα, τα μέτρα έχουν αρθεί, βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη. Να μας πουν σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και οι επιστήμονες. Εσείς όμως συνεχίζετε να τιμωρείτε αυτούς τους ανθρώπους και να έχετε μια εμμονή απέναντί τους. Δεν μπορούμε αυτούς τους ανθρώπους να τους έχουμε σε οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ