NEA

ΕΛΛΟΚ: Επιστημονική Διημερίδα για τις Αιματολογικές Κακοήθειες

ΕΛΛΟΚ: Επιστημονική Διημερίδα για τις Αιματολογικές Κακοήθειες

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Λάρισα, σε υβριδική μορφή.

Η θεματολογία της Διημερίδας

Μέσω των επιστημονικών θεμάτων που θα παρουσιαστούν, θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των συχνότερων μορφών αιματολογικών κακοηθειών, στις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των θεραπειών, με την ένταξη νέων, όπως η θεραπεία με CAR-Tcells λεμφοκύτταρα, καθώς και τις ιδιαιτερότητες των αιματολογικών κακοηθειών στις νεανικές ηλικίες.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών, τόσο στην Ευρώπη, μέσω του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, όσο και στην Ελλάδα, καθώς και η βιωματική εμπειρία ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες κατά τη διάγνωση, τη θεραπεία και την προσπάθεια επανένταξής τους μετά από αυτήν.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Palace στη Λάρισα και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα κανάλια επικοινωνίας της ΕΛΛΟΚ.

  • Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Διημερίδα εδώ.