NEA

Υπεύθυνος για τουλάχιστον 5 θανάτους ο «ψευτογιατρός» της Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνος για τουλάχιστον 5 θανάτους ο «ψευτογιατρός» της Θεσσαλονίκης

Για 5 θανάτους κατηγορείται ο «ψευτογιατρός» της Θεσσαλονίκης

 

Φυσιοθεραπευτής παρίστανε τον γιατρό στη Θεσσαλονίκη, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο. Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται ότι πρόβαλε τον εαυτό του ως ειδικό θεραπευτή για την σκλήρυνση κατά πλάκας, παρέχοντας «πρωτοποριακές θεραπείες». Αποτέλεσμα αυτού ήταν 5 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι θεραπείες ήταν ενέσεις βλαστοκυττάρων, από ότι υποστήριζε ο γιατρός, ενώ τα θύματα φαίνεται να μην περιορίζονται μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου είχε φτάσει η φήμη του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενείς συνέρρεαν στο ιατρείο του από τουλάχιστον 15 περιοχές της Ελλάδας από το 2009 που άρχισε αυτή τη δραστηριότητα, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο σε μία δύσκολη πάθηση που δεν έχει ίαση.

Ο φυσιοθεραπευτής φέρεται να λάμβανε τεράστια ποσά γι’ αυτές τις θεραπείες βλαστοκυττάρων, φυσικά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στην απίστευτη αυτή απάτη, φαίνεται να εμπλέκεται και δεύτερο πρόσωπο που συστήνεται ως γιατρός και διαμένει στην Γερμανία αλλά και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο της αστυνομικής έρευνας.

Ο φυσιοθεραπευτής αποκόμιζε τεράστια ποσά από τις «θαυματουργές» ενέσεις που χορηγούσε στους ασθενείς και οι οποίες σύμφωνα πάντα με την έρευνα, δεν περιείχαν απολύτως τίποτα.

Αναμένεται νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση, όμως είναι βέβαιο πως ο «ψευτογιατρός» θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροή.