NEA

Σε λειτουργία ξανά η Γραμμή Βοήθειας του ΚΕΘΕΑ

Σε λειτουργία ξανά η Γραμμή Βοήθειας του ΚΕΘΕΑ

Ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί η Γραμμή Βοήθειας 1114 του ΚΕΘΕΑ μετά από σχεδόν έναν μήνα.

Όπως είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, η λειτουργία του κέντρου είχε διακοπεί από τις αρχές του μήνα, παρά την πρόθεση της ΟΠΑΠ Α.Ε. που χρηματοδοτεί αυτή τη γραμμή βοήθειας, να ανανεώσει την χρηματοδότηση της γραμμής έως τις αρχές του 2024 και ενώ οι εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει την διοίκηση του κέντρου ότι έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων.

Όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος των εργαζομένων, λόγω «τραγικής διοικητικής ανεπάρκειας» ήταν «ορατός ο κίνδυνος διακοπής της γραμμής».

Ο Πρόεδρος του Κέντρου, ψυχίατρος κ. Χ. Λιάπης είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες από πλευράς εργαζομένων ενώ είχε δηλώσει στο prototheme.gr:

«Καταρχάς, δεν ισχύει ο ισχυρισμός ότι έκλεισε η λειτουργία της γραμμής για τα τυχερά παιχνίδια, παραμένει πάντα ανοιχτό και διαθέσιμο για τους πολίτες που το χρειάζονται το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, 210 9215776 όπως και το e-mail: info@kethea-alfa.gr. Επίσης, για πρώτη φορά υλοποιείται προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που χρηματοδοτεί η ΟΠΑΠ ΑΕ. Οι εργαζόμενοι στη γραμμή θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα επιστημονικά κριτήρια, τα οποία θα εξειδικευτούν στην προκήρυξη. Θα ληφθεί ωστόσο υπόψη και η προϋπηρεσία. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί ότι το ΚΕΘΕΑ πρέπει να λειτουργεί με όρους διαφάνειας, κι αυτή η προκήρυξη είναι μια έμπρακτη απόδειξη. Το ίδιο θα γίνει και εφόσον τελεσφορήσουν οι συζητήσεις με την Ενιαία Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για ενίσχυση με προσωπικό της γραμμής. Γενικότερα το θέμα της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται σε διαδικασία ευρύτερης αναδιοργάνωσης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Ωστόσο φαίνεται ότι τα ζητήματα λύθηκαν και μετά από σχεδόν έναν μήνα διακοπής της συμβουλευτικής τηλεφωνικής γραμμής που απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα με τα τυχερά παιχνίδια αλλά και ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, ξεκίνησε και πάλι από εχθές τη λειτουργία της.

Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τρις 6.00 το απόγευμα, ενώ μετά τις 13 που ολοκληρώνεται και η στελέχωσή της θα λειτουργεί στο κανονικό της ωράριο 9.00 το πρωί με 9.00 το βράδυ εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Με το ΚΕΘΕΑ μπορεί να επικοινωνήσει κανείς και ηλεκτρονικά, μέσω της διεύθυνσης 1114a@kethea-alfa.gr.