NEA

«Δωρεά Οργάνων Ελπίδα Ζωής»

«Δωρεά Οργάνων Ελπίδα Ζωής»

Εκδήλωση– συζήτηση, για την δωρεά οργάνων διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

 

Εκδήλωση– συζήτηση με θέμα «Δωρεά Οργάνων Ελπίδα Ζωής» διοργανώνει  η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Η εκδήλωση αποτελεί συμβολή στην προσπάθεια για τη συστηματική και θεσμική αντιμετώπισή του θέματος της δωρεάς οργάνων, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη του και την αντίστοιχη ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της κοινωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δωρεά οργάνων αποτελεί μία από τις πλέον γενναιόδωρες ανθρώπινες πράξεις, μία πραγματική ελπίδα ζωής για χιλιάδες πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Στην πατρίδα μας, δυστυχώς, η απουσία ενημέρωσης, ο φόβος που πηγάζει από την άγνοια και έως πρόσφατα, η έλλειψη ενός στιβαρού και ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, έχουν συμβάλλει καταλυτικά, να καταστεί σχεδόν αόρατο ή στη καλύτερη περίπτωση, νεφελώδες και αντιφατικό το τεράστιο ζήτημα της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.

Ωστόσο, νέες πρωτοβουλίες λαμβάνονται, μετά από πολύ σοβαρή προεργασία, σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που εμφανίζει τη χώρα μας με παγκοσμίως πολύ μικρό ποσοστό δωρεάς οργάνων και απαγορευτικούς χρόνους αναμονής από τους χρήζοντες μεταμόσχευση. 

Η εκδήλωση-συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 6.00 μ.μ.