NEA

Εκτός ΜΕΘ 22χρονος τραυματίας των Τεμπών

Εκτός ΜΕΘ 22χρονος τραυματίας των Τεμπών

Τέσσερεις τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν στη ΜΕΘ, όπως ενημερώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για καθημερινή βελτίωση της υγείας τους.  

Όπως αναφέρει, βγήκε από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ο 22χρονος και νοσηλεύεται στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, όπου αναρρώνει σταδιακά και σταθερά.

 

Η κατάσταση του επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Σχετικά με τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως εξακολουθεί να δίνει μάχη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας και είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. «Για τις διεγχειριτικές του ανάγκες το αίμα κάλυψε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που διατηρεί τράπεζα αίματος όπως τα περισσότερα Σωματεία μας», τονίζει.

Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου νοσηλεύεται ακόμη ένα κορίτσι, το οποίο είναι σε σταθερή κατάσταση.

Επίσης, σε σταθερή κατάσταση είναι οι 2 τραυματίες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού της Λάρισας.

Νοσηλεύονται επίσης 7 τραυματίες στις κλινικές του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, σε καλή κατάσταση και ένας που βγήκε από τη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου.

Συνολικά, νοσηλεύονται 4 τραυματίες στις ΜΕΘ και 8 στις κλινικές.

 

«Στο πόδι» ο διαχρονικός σχεδιασμός προσλήψεων, μετατάξεων στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες

Καταγγέλλει, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τον διαχρονικό σχεδιασμό προσλήψεων, μετατάξεων στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες (μεταξύ των οποίων και ο ΟΣΕ), συνδέοντάς τον με την τραγωδία των Τεμπών.

«Το 2010 και 2011 λόγω μνημονίων έδιωξαν με υποχρεωτικές μετατάξεις πάνω από 2.000 υπαλλήλους από τον ΟΣΕ για να τον εξυγιάνουν με προτεραιότητα υποδοχής προσωπικού τα Νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας. Έτσι, ήρθαν στα νοσοκομεία σε βοηθητικές δουλειές μηχανοδηγοί, σταθμάρχες, τεχνικοί κ.α.

Οι περισσότεροι τώρα συνταξιοδοτήθηκαν. Και για τους λίγους που απέμειναν στα νοσοκομεία, πριν λίγο καιρό, έδωσαν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στον ΟΣΕ. Αυτό δεν βοηθάει ούτε τον ΟΣΕ ούτε τα Νοσοκομεία.
Το ίδιο έγινε με τους σχολικούς φύλακες. Τους έφεραν με υποχρεωτική μετάταξη στα Νοσοκομεία και μετά τους ξαναπήραν  πίσω. Προσλήψεις θέλουμε όχι να διαλύονται δημόσιες υπηρεσίες για να  ιδιωτικοποιηθούν και να έρχεται ‘με το ζόρι’ προσωπικό τους στα νοσοκομεία», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας ότι όλος ο προγραμματισμός γίνεται «στο πόδι».