NEA

1923-2023: Η Novo Nordisk οδηγεί την αλλαγή και για τις επόμενες γενιές

1923-2023: Η Novo Nordisk οδηγεί την αλλαγή και για τις επόμενες γενιές

Η Novo Nordisk είναι μία εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας, που ιδρύθηκε το 1923 και εδρεύει στη Δανία, με σκοπό της να οδηγήσει την αλλαγή για να νικήσει το σακχαρώδη διαβήτη και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις, όπως είναι η παχυσαρκία και οι σπάνιες αιματολογικές και ενδοκρινικές διαταραχές. Υλοποιεί τη δέσμευση της, μέσω των πρωτοποριακών επιστημονικών ανακαλύψεών, της επέκτασης της πρόσβασης στα φάρμακά της εταιρείας και της προσπάθειας να αποτρέψει και, τελικά, να θεραπεύσει τις χρόνιες ασθένειες.

Σήμερα, η Novo Nordisk απασχολεί περίπου 54.400 εργαζόμενους σε 80 χώρες, ενώ τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες. 

 

ΝΝ100 Heritage Exhibition

Στο πλαίσιο της 100ης επετείου της εταιρείας καθώς και του 21ου Διαβητολογικού Συνεδρίου της Ε.Δ.Ε., το Ελληνικό Υποκατάστημα Novo Nordisk Hellas Ltd, διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 6 έως τις 11 Μαρτίου 2023, ώστε να γνωστοποιήσει την ιστορία της εταιρείας, τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι της εταιρείας, καθώς και περισσότεροι από 1000 σύνεδροι – επαγγελματίες υγείας ξεναγήθηκαν στη ΝΝ100 Heritage Exhibition, είτε με φυσική, είτε με virtual παρουσία. Παράλληλα, μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR experience), βιώσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου περιηγήθηκαν ψηφιακά σε ένα διαφορετικό «κόσμο ιστορίας» της Novo Nordisk.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ΝΝ100 Heritage Exhibition, υπήρξαν παρουσιάσεις από το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων κα Μαίρη Καραγεώργου καθώς και από τα στελέχη του Leadership Team της εταιρείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά με την 100η επέτειο της εταιρείας: «Καθώς η Novo Nordisk κλείνει τα 100 της χρόνια, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε την αλλαγή για έναν υγιή κόσμο. Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βασίζονται στα φάρμακά μας που σώζουν ζωές, αντιμετωπίζουμε, επίσης, νέες προκλήσεις στον τομέα της υγείας. Σήμερα, η διάσωση ζωών πρέπει να συνοδεύεται από τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, με την τελική φιλοδοξία ενός κόσμου απαλλαγμένου από το βάρος των ασθενειών. Η Επιμονή και η συνεργασία έχουν καθορίσει το παρελθόν μας και θα καθορίσουν το μέλλον μας. Μαζί, οδηγούμε την αλλαγή για τις επόμενες γενιές». 

Το 2023, θα ακολουθήσει πληθώρα δράσεων για την 100η επέτειο της Novo Nordisk. 

 

Η Novo Nordisk στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά το 1979, η Novo Nordisk δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα με την διακριτική επωνυμία «Νόβο Ελλάς Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.», εισάγοντας προϊόντα για το σακχαρώδη διαβήτη. Από τότε έως και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική Φαρμακευτική Αγορά, αυξάνοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της και επενδύοντας στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της αιμορροφιλίας των διαταραχών ανάπτυξης, καθώς και των σπάνιων παθήσεων. Η εταιρεία φέρει την ονομασία Νόβο Νόρντισκ Ελλάς Ε.Π.Ε. από το 1991. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από το συνεχώς αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η εταιρεία έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, υλοποιώντας κατά βάση κλινικά προγράμματα για λογαριασμό της μητρικής εταιρείας.

Στη διεύθυνση https://ourheritage.novonordisk.com/ μέσω μίας διαδραστικής εμπειρίας ο επισκέπτης εξερευνά πώς οδηγούμε την αλλαγή για καλύτερη υγεία από το 1923.