NEA

Στη Βουλγαρία διεξάγεται το 25ο επετειακό Συνέδριο της Βαλκανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Επιτροπής

Στη Βουλγαρία διεξάγεται το 25ο επετειακό Συνέδριο της Βαλκανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Επιτροπής

Η Βουλγαρία φιλοξενεί το 25ο επετειακό Συνέδριο της Βαλκανικής Στρατιωτικής Ιατρικής Επιτροπής (BMMC). Το συνέδριο ξεκίνησε στις 28 Μαΐου, έπειτα από μια παύση τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας, και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου.

Τα κύρια θέματα του συνεδρίου αφορούν τις επιστημονικές προόδους στη διαχείριση τραυμάτων, τη στρατιωτική ιατρική, την ιατρική των καταστροφών, την επείγουσα ιατρική, τη χειρουργική, την ορθοπεδική, τις μολυσματικές ασθένειες, την παθολογία, την ψυχιατρική, την ψυχολογία και τη φροντίδα υγείας, τις βασικές επιστήμες, την κλινική έρευνα, την εκπαίδευση, ανακοίνωσε η MMA.

Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία των συζητήσεων θα είναι η αποτελεσματική αλληλεπίδραση μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής υγειονομικής περίθαλψης σε καταστάσεις κρίσης.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι από τα έξι κράτη μέλη της Επιτροπής. Οι χώρες αυτές είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σερβία και η Τουρκία.

Η Βαλκανική Στρατιωτική Ιατρική Επιτροπή είναι η πρώτη γέφυρα για τους Βούλγαρους στρατιωτικούς γιατρούς προς τις ευρωατλαντικές δομές, η οποία ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια με πρωτοβουλία της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Αργότερα προσχώρησαν η Αλβανία και η Σερβία, ανέφερε η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία που επικαλείται τον Ντίμο Ντίμοφ, αναπληρωτή επικεφαλής της MMA και νυν πρόεδρο της BBMC.

Επίτιμος πρόεδρος του συνεδρίου θα είναι ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας Βέντσιλαβ Μουταφτσίσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ