NEA

Σε πρότυπο κέντρο θα μετεξελιχθεί το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»

Σε πρότυπο κέντρο θα μετεξελιχθεί το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»

Θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα και θα απορροφήσει την πίεση την οποία δέχεται το «Αττικόν»

 

Αναφορές στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας περιέχει το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Το προεκλογικό σποτ της ΝΔ αναρτήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει: «Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν αφήνει κανέναν πίσω. Θα αγωνιστούμε για μια Ελλάδα με καλύτερη δημόσια υγεία και σύγχρονη δημόσια παιδεία. Με καλύτερους μισθούς για όλους και λιγότερες ανισότητες. Για μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά!».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές από το Περιστέρι όπου ανέλυσε το σχέδιο του και για το νοσοκομείο  «Αγία Βαρβάρα».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ το νοσοκομείο θα γίνει ένα πρότυπο κέντρο που θα παρέχει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μετανοσοκομειακή φροντίδα. Και θα ανακουφίσει πάρα πολύ την πίεση την οποία δέχεται το «Αττικόν», ειδικά στις εφημερίες του.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι μέχρι τις εκλογές θα μιλά διαρκώς για την αναβάθμιση του ΕΣΥ. «Είναι δέσμευσή μου η δεύτερη τετραετία μας να είναι μια τετραετία αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στα χειρουργεία. «Τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο, από όταν ακούω έναν συμπολίτη μας να μου λέει «έχω προγραμματισμένο χειρουργείο σε τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, για ένα επείγον περιστατικό». Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Θα βρούμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Θα κάνουμε προσλήψεις, θα αλλάξουμε τις διαδικασίες στα νοσοκομεία μας. Αυτό θα σταματήσει» τόνισε στην ομιλία του.

Τέλος, αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόβλημα με τα ράντζα στα νοσοκομεία απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας.

«Κάναμε μια σειρά από παρεμβάσεις και περιορίσαμε πολύ την έκταση του προβλήματος. Συνεργαστήκαμε και με τον ιδιωτικό τομέα, όχι στη λογική της ιδιωτικοποίησης -όπως κάποιοι λένε- αλλά αγοράζοντας υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε ο πολίτης, χωρίς να βάλει ευρώ από την τσέπη του, να μπορεί να μπει να βρει ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο, είτε είναι δημόσιο είτε είναι ιδιωτικό. Και το πρόβλημα των ράντζων αντιμετωπίζεται» είπε καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης.