NEA

Δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ»: Εμβολιασμοί στην Ιθάκη κατά του HPV, του κορονοϊού και της μηνιγγίτιδας

Δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ»: Εμβολιασμοί στην Ιθάκη κατά του HPV, του κορονοϊού και της μηνιγγίτιδας

 

Ολοκληρώθηκε η δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, και στον 4ο προορισμό της, την Ιθάκη στις 3-4 Ιουνίου 2023. Μία δράση που στόχο έχει την ενημέρωση και τον εμβολιασμό παιδιών σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα.

 

Η έναρξη του προγράμματος έγινε το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ιθάκης, με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύσιο Στανίτσα, και ενημερωτικές ομιλίες από την πρώην υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκα.

«Παρουσιάζουμε τη δράση «ΟΜΠΡΕΛΑ». Μια δράση, που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά για τον ιό HPV, την COVID-19 και τη μηνιγγίτιδα. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να έχουν σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά ο Παιδίατρος, Κωνσταντίνος Νταλούκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

«Με τη σημαντική αυτή δράση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητες ανά την Ελλάδα θα είναι καλά ενημερωμένες σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά κυρίως θέλουμε τα παιδιά μας να είναι εμβολιασμένα για τα πολύ σοβαρά αυτά νοσήματα».

«Είμαστε γενιές κρίσεων και ως γενιές κρίσεων έχουμε ζήσει πολλές φορές την αδυναμία ακόμα και του κράτους να είναι παρόν σε βασικές ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί και η βασικότερη ανάγκη είναι των παιδιών. Το κομμάτι της υγείας είναι το νούμερο ένα και της παιδείας το νούμερο 2», τόνισε η πρώην Υφυπουργός τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.

«Πρωτοβουλία σαν αυτή που παίρνετε σήμερα, γίνεται μια ομπρέλα που αγκαλιάζει 10 απομακρυσμένους δήμους και με την παρουσία της ΚΕΔΕ και κάθε δήμου στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, ενισχύετε ως παιδίατροι το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας με ζέση και θυσία του προσωπικού σας χρόνου κάνοντας πράξη τη διάσταση της προσφοράς δίνοντας ένα καλό παράδειγμα εθελοντισμού που μπορεί να ακολουθήσει κάθε πολίτης».

Το πενταμελές κλιμάκιο των ιατρών μας με τους Γεωργία Νταμάγκα, Παιδίατρο, Α' Αντιπρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Δρ. Όλγα Τζέτζη, Παιδίατρο, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Δημήτριο Φούσκα, Παιδίατρο, Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Δρ Σπυρίδωνα Μαζάνη, Παιδίατρο, Ταμία ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και Άννα Παρδάλη, Παιδίατρο παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό και αντιμετώπισαν τις συνήθεις παρανοήσεις, όπως:

 

  • Τι είναι ο HPV και γιατί να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας έναντι του ιού;
  • Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από την μηνιγγίτιδα τύπου Β; 
  • Πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
  • Αλήθειες και Μύθοι για τη νόσο COVID-19 και τον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους

Οι γιατροί ενημέρωσαν αλλά και ενθάρρυναν τους γονείς να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού.

 

«Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλέστερη και υγιέστερη κοινότητα για όλους», τονίζει ο Παιδίατρος, Κωνσταντίνος Νταλούκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, και αναφέρει σχετικά με τη 2η ημέρα της δράσης: «Στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης την Κυριακή 4 Ιουνίου, υποδεχτήκαμε γονείς, παιδιά και εφήβους. Το κλιμάκιο των παιδιάτρων μας εξέτασε, συνταγογράφησε και εμβολίασε, προσφέροντας  εθελοντικά τις υπηρεσίες των ιατρών στην κοινότητα του Δήμου Ιθάκης, τον οποίο. ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη στη δράση μας. Τα εμβόλια σώζουν ζωές! Εμβολιάστε και προστατεύστε τα παιδιά σας σήμερα!».