NEA

Σκληραίνει η κόντρα Γεωργιάδη και ιδιωτών γιατρών - Με 10 προτάσεις απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

Σκληραίνει η κόντρα Γεωργιάδη και ιδιωτών γιατρών - Με 10 προτάσεις απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε διοικητικά μέτρα για τους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την πλήρωση κενών θέσεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα άγονων περιοχών εμφανίστηκε και την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισείει την απειλή απαγόρευσης της συνταγογράφησης και όπως ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι...απειλές του υπουργού Υγείας προκαλούν πάντως σοβαρούς κλυδωνισμούς στις σχέσεις του υπουργού Υγείας με τον ιατρικό κόσμο. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «πυροτεχνήματα» και για «μελανά σημεία» από τις τοποθετήσεις του υπουργού Υγείας στη Βουλή με τις οποίες άνοιξε το θέμα των ποινών στους ιδιώτες γιατρούς.

«Μην κόπτεσθε για τη δωρεάν Υγεία και μην μπερδεύετε τους πολίτες με την έννοια της Δημόσιας Υγείας» αναφέρει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, Μαρία Τσιρώνη η οποία κατηγορεί τον υπουργό Υγείας για παραπληροφόρηση των πολιτών καθώς όπως αναφέρει στο νοσοκομείο Σπάρτης εργάζονται και εφημερεύουν στην Παθολογική Κλινική 3 μόνιμοι ειδικευμένοι Παθολόγοι γιατροί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, επαναδιατυπώνει 10 προτάσεις τις οποίες έχει ήδη κάνει προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης τις οποίες όπως αναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπίμως αποκρύπτει.

Παράλληλα κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη ότι με όσα είπε στη Βουλή και όσα σχεδιάζει να ανακοινώσει υποτιμά τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους γιατρούς αλλά και τους πολίτες οι οποίοι όπως αναφέρει θα στερηθούν την επιλογή γιατρού με την απαγόρευση της συνταγογράφησης

 

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Καθώς σε μία ευνομούμενη Πολιτεία τα πυροτεχνήματα δεν έχουν θέση , ειδικά όταν πρόκειται για αγαθά θεμελιώδη μεταξύ αυτών η ΥΓΕΙΑ των πολιτών, θα ήθελα να επισημάνω κάποια «μελανά» σημεία  της τοποθέτησής σας  στη Βουλή των Ελλήνων αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας των Νοσηλευτικών Μονάδων της Λακωνίας

Στόχος της επιστολής είναι η ενημέρωσή σας αλλά κυρίως η ενημέρωση των Λακώνων πολιτών που κάνουν χρήση των Υπηρεσιών Υγείας στη Λακωνία όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών ανήκουν στον πολύπαθο Πρωτογενή Τομέα- κοινώς για εσάς αγρότες και κτηνοτρόφοι που αγωνίζονται να κρατήσουν την εργασία και την προσφορά τους απέναντι σε κάθε οικονομική αντιξοότητα που τους επιβάλλεται- άρα αδυνατούν να αναζητήσουν Υπηρεσίες Υγείας στον τόσο προσφιλή σε εσάς Ιδιωτικό Τομέα των μεγάλων ομίλων.

« Ανθεί η ιδιωτική ιατρική….»

Μην κόπτεσθε για τη δωρεάν Υγεία και μην μπερδεύετε τους πολίτες με την έννοια της Δημόσιας Υγείας που δεν αφορά στην αποζημίωση και την παροχή Υπηρεσιών Υγείας.

Η πραγματικότητα κ. Υπουργέ είναι ΑΛΛΗ, την οποία από ότι φαίνεται ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!

Στο Νοσοκομείο της Σπάρτης εργάζονται και εφημερεύουν  στην Παθολογική Κλινική 3 μόνιμοι ειδικευμένοι Παθολόγοι γιατροί. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατείτε τους πολίτες ισχυριζόμενος ότι δεν λειτουργεί η Παθολογική Κλινική.

Καλείτε σε εφημέρευση υπό απειλή 7 ιδιώτες γιατρούς στην περιοχή της Σπάρτης εκ των οποίων οι 4 άνω των 60 ετών. Κ. Υπουργέ, να σας θυμίσω ότι ως το 2018 μετά την ηλικία των 50 ετών , δεν είχε δικαίωμα ο γιατρός να υποβάλλει υποψηφιότητα για θέση ιατρού ΕΣΥ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ!!!

Κ. Υπουργέ

Γνωρίζετε πόσα άλλα Τμήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων Λακωνίας στελεχώνονται εκ του οργανογράμματος με 2 μόνο ή και 1 ειδικευμένους γιατρούς?

Γνωρίζετε ότι το περσινό καλοκαίρι ιδιώτες εφημέρευσαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι να βρεθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ?

Γνωρίζετε ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης καλύπτεται με αποσπασμένους γιατρούς και αγροτικούς?

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας σας έχει ήδη κάνει προτάσεις στην τελευταία επικοινωνία που σκοπίμως αποκρύπτετε, δημιουργώντας εντυπώσεις .

Για αυτό και επαναλαμβάνουμε ΔΗΜΟΣΙΑ

- Ένταξη του Νοσοκομείου Σπάρτης στην ομάδα των άγονων νοσοκομείων, με αναμόρφωση της δυνατότητας μέσω χαρακτηρισμού ορεινότητας της περιοχής να συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τουλάχιστον στα οικονομικά κίνητρα

- Άμεση αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού.

- Προκήρυξη άμεσα  όλων των κενών θέσεων γιατρών, και διαρκής επαναπροκήρυξη όσων παραμένουν ακάλυπτες.

- Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών των κρίσεων.

- Στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών με ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς ιατρούς.

- Άμεση μετακίνηση Στρατιωτικών ιατρών ειδικευμένων και ανειδίκευτων για την κάλυψη της καθημερινής λειτουργίας των τμημάτων και των εφημεριακών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης

- Κίνητρα στους αγροτικούς και ειδικευόμενους ιατρούς να εργαστούν ως ειδικευόμενοι- αγροτικοί ιατροί  στο Νοσοκομείο Σπάρτης

- Αύξηση των αμοιβών των ιατρών ΕΣΥ

- Ένταξη του κλάδου των ιατρών στα Βαρέα & Ανθυγιεινά.

- Διοικητική και επιστημονική διασύνδεση του Νοσοκομείου Σπάρτης και κάθε Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου με Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

 

Κ. Υπουργέ,

ποιους εγκαλείτε; Κυρίως ποιους απειλείτε;

Τους ιδιώτες γιατρούς που κατά την περίοδο της Πανδημίας κράτησαν ανοιχτά τα Ιατρεία τους αγοράζοντας οι ίδιοι τον προστατευτικό εξοπλισμό?

Τους ιδιώτες ιατρούς που κατά την περίοδο της Πανδημίας εμβολιάστηκαν μαζί με το Γενικό Πληθυσμό ενώ ήταν άμεσα εκτεθειμένοι προκειμένου να προστατεύσουν τους ασθενείς τους?

Τους ιδιώτες ιατρούς που συνεισέφεραν όταν τους το ζητήσατε έναντι συμβολικής αμοιβής να συμμετέχουν στον κατ’ οίκον  εμβολιασμό ευπαθών ομάδων?

Τους ιδιώτες γιατρούς που χρόνια προσφέρουν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πληρώνοντας κάθε φορολογική απαίτηση του Κράτους –περαίωση, προκαταβολή..και όποιο άλλο φορολογικό εγχείρημα- χωρίς κανείς από την Κεντρική Διοίκηση να ασχοληθεί με την περαιτέρω εκπαίδευσή τους?

 

Κε Υπουργέ , ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ

  • Τους Ιατρικούς Συλλόγους
  • Τους Γιατρούς
  • Τους Πολίτες

Υποτιμάτε τους Ιατρικούς Συλλόγους , γιατί αγνοείτε σκοπίμως κάθε προηγούμενη συζήτηση και πρότασή μας, ενώ διαφαίνεται από την ομιλία σας  στο Κοινοβούλιο ότι θεωρείτε ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι εκπροσωπούν ιδιώτες γιατρούς(βασική νομοθεσία κ. Υπουργέ!!!!)

Υποτιμάτε τους γιατρούς γιατί θεωρείτε ότι ο όποιος ιδιώτης γιατρός αφιέρωσε την επαγγελματική ζωή του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πρέπει να γίνει απλώς άλλο ένα νούμερο στις κενές λίστες σας

Υποτιμάτε κυρίως τους πολίτες της Λακωνίας, στερώντας τους την επιλογή γιατρού με την απαγόρευση της συνταγογράφησης από το γιατρό τους.