ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

«Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση», για 4η συνεχόμενη χρονιά, στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

«Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση», για 4η συνεχόμενη χρονιά, στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

«Φυσιοθεραπεία και Άσκηση στην Κυστική Ίνωση» είναι το θέμα του Συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης (CF EUROPE) και με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης ειδικών, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Με ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις  αναφορικά με την άσκηση και τη φυσιοθεραπεία για την Κυστική Ίνωση, καθώς και ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις για την Κυστική Ίνωση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, για 4η συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ασθενών από την Αυστρία και την Ολλανδία, Ευρωπαίων Επιστημόνων Υγείας από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο, από 3 Εξειδικευμένα Κέντρα Κυστικής Ίνωσης (Southampton, Liege, Gent) και 2 Κέντρα Αναπνευστικής Αποκατάστασης (Zeepreventorium, Porthsmouth), τα οποία θα βρίσκονται σε συντονισμό με την Ελληνική επιστημονική κοινότητα από όλα τα μεγάλα κέντρα Κυστικής Ίνωσης της χώρας μας (Γενικό Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”, Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

 

Στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν νέες ιδέες και θεραπείες για την Κυστική Ίνωση, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της διατροφής για τους ασθενείς με τη νόσο, ενώ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό για το επόμενο έτος καθώς και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν μέθοδοι άσκησης και φυσιοθεραπείας από διάφορες μονάδες αποκατάστασης της Ευρώπης, καθώς και από τα αντίστοιχα Ελληνικά κέντρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για τη σημασία της άσκησης στα παιδιά.

 

Στην τελευταία ενότητα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, Δημήτρης Κοντοπίδης, θα παρουσιάσει την καμπάνια ''Breath Unlimited'' που στοχεύει στην ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα των ασθενών, το πρωτότυπο “Breath Box”, ένα πρωτοπόρο κουτί άσκησης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, ενώ εκπρόσωπος του CF Europe θα παρουσιάσει την πρωτοπόρα εφαρμογή “MYCFAPP”.

 

Το συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση της Προέδρου του Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης της Αυστρίας, η οποία θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους τη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει, “Hitchhiker’s Guide to CF Galaxy”.

 

Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με την υπογραφή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης και του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, το οποίο θα αναφέρει τη θεματολογία του Συνεδρίου και τα κέντρα αποκατάστασης που συμμετέχουν.

 

Προκρατήσεις θέσεων λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας εδώ.

 

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το αναλυτικό & οριστικοποιημένο πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φορέα μας www.cysticfibrosis.gr.

 

BREATH UNLIMITED

STAY FIT | BE SAFE | HAVE FUN

Μετά το τέλος του Συνεδρίου, θα συνεχίσουμε στο διαδραστικό event της καμπάνιας "Breath Unlimited - Stay Fit - Be Safe - Have Fun", που θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην τελετή λήξης της εκδήλωσης, στις 19.00, με την παρουσία του πρεσβευτή μας και Αντιδημάρχων του Δήμου Αθηναίων, θα αφεθούν, όπως κάθε χρόνο, μπαλόνια στον ουρανό, συμβολικά και ως φόρος τιμής για τους ασθενείς που έφυγαν, ενώ θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για εξοπλισμό άσκησης και βράβευση όλων των συμμετεχόντων.