NEA

...και το «φάουλ» της ΠΟΕΔΗΝ!

...και το «φάουλ» της ΠΟΕΔΗΝ!

Γράφει η Πόπη Γεωργίου

 

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε, όμως, ότι είναι τουλάχιστον αήθες και απαράδεκτο να δίνονται στη δημοσιότητα τα γνωστά μας fake news, παραπλανητικές ειδήσεις δηλαδή, προκειμένου να διαμορφωθεί κλίμα αναστάτωσης και οργής σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως είναι εκείνος της Υγείας και, συγκεκριμένα, των νοσοκομείων του ΕΣΥ!

 

Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να χαρακτηρίσουμε το γεγονός ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου μία εκτενή ανακοίνωση, με την οποία εμφανίζει μεταξύ άλλων ως... «καθαιρεθέντα» τον νοσηλευτή - κόσμημα του «Σισμανόγλειου», δηλαδή τον προϊστάμενο της νοσηλευτικής υπηρεσίας της Α' χειρουργικής κλινικής του ιδρύματος!

 

«Καμία σχέση! Είναι ψευδές καθ' ολοκληρίαν», μας διαβεβαίωσε χθες το απόγευμα ο διοικητής του «Σισμανόγλειου» Μανόλης Κουταλάς, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς, ασφαλώς, να συνδέει αυτή την εξέλιξη με την τύχη του προϊσταμένου της νοσηλευτικής υπηρεσίας της Α' χειρουργικής κλινικής του ιδρύματος.

 

Για την Ιστορία, ιδού τι αναφέρει μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ:

 

«Από πότε ο Υπουργός έχει δικαίωμα να καταλήγει αυθαίρετα και με σκοπιμότητες στο συμπέρασμα ότι φταίνε οι Νοσηλευτές για τις ελλείψεις ιματισμού, ότι φταίει ο Προϊστάμενος και τον αποπέμπει ο Διοικητής του Νοσοκομείου από τη θέση του.

Προϊστάμενος με 29 χρόνια υπηρεσίας με μεταπτυχιακό, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας στην Έδρα της Αναισθησιολογίας"...