ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

«Αποκατάσταση της αλήθειας» από τον Κ. Λουράντο για τα USB-TOKEN

«Αποκατάσταση της αλήθειας» από τον Κ. Λουράντο για τα USB-TOKEN

Τους λόγους για τους οποίους παρότρυνε τους φαρμακοποιούς – μέλη του Συλλόγου του να προμηθευτούν τα USB-TOKEN παρά την αντίθετη θέση που έχει εκφράσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος σε ανάρτηση του στο fb με τίτλο «Αποκατάσταση της αλήθειας».

 

Από το Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ο κ. Λουράντος ως βασικούς λόγους της επιλογής του επικαλέστηκε το γεγονός ότι αφενός η προμήθειά του USB-TOKEN ήταν δωρεάν αφετέρου ότι δεν συνεπάγεται καμία δέσμευση για τον φαρμακοποιό που το προμηθεύεται και τονίζει ότι ως πρόεδρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της χώρας λειτουργεί με υπευθυνότητα κατηγορώντας ουσιαστικά τη διοίκηση του ΠΦΣ για το αντίθετο.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει τα εξής:

Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια, η ΗΔΙΚΑ έδωσε πιλοτικά σε δέκα φαρμακεία, μεταξύ των οποίων και το δικό μου ένα USB-TOKEN.

Διαπιστώσαμε τότε ότι υπήρχαν λειτουργικά προβλήματα τα οποία αφορούσαν και τους γιατρούς, οι οποίοι όπως και εμείς διατυπώσανε τις αντιρρήσεις τους. Κυριότερο πρόβλημα ήταν οι θέσεις εργασίας των φαρμακείων οι οποίες δεν μπορούσαν να είχαν όλες από ένα USB-TOKEN καθώς και η συνταγογράφηση από βοηθούς ιατρών κλπ.

Επί πλέον υπήρχε και ένα κόστος που δεν συμφωνούσαμε να αποδεχθούμε ούτε εμείς ούτε οι ιατροί.

Μετά την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων καθώς και το γεγονός ότι αφενός μεν η απόκτηση του είναι δωρεάν, αφετέρου δεν υπάρχει καμία δέσμευση, το ΔΣ του ΦΣΑ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ψηφίζουν άλλα τον ΠΦΣ και άλλα στον ΦΣΑ) αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του να τα προμηθευτούν.

Το ίδιο και οι ιατροί. Μέχρι πριν από δέκα μέρες όπως μας πληροφόρησαν από την ΗΔΙΚΑ, 30.000 περίπου ιατροί και φαρμακοποιοί είχαν ήδη προμηθευθεί τα USB-TOKEN.

Όσον αφορά τις δήθεν αποφάσεις περί του USB-TOKEN στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, αυτό δεν αντέχει σε καμία κριτική!!! Μετά την δική μου ομιλία και τις εξηγήσεις που εξέθεταν τον πρόεδρο του ΠΦΣ που μιλούσε για την επιβολή ταυτόχρονα με τις ψηφιακές και φυσικών υπογραφών, δεν υπήρξε καμία αντίθετη άποψη ούτε ψηφοφορία.

Ας σοβαρευτούν πριν είναι αργά και ας μη χρεώνουν τους συναδέλφους με μελλοντικά έξοδα.

Η ευθύνη μου ως προέδρου του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου Φαρμακευτικού Συλλόγου της Χώρας και όλων των μελών του Δ.Σ δεν περνά μέσα από αναιτιολόγητες αποφάσεις οποιουδήποτε άλλου, ούτε από παραταξιακές ή κομματικές σκοπιμότητες.