NEA

Παναγιώτης Πικραμμένος

Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτουν, για ανάμειξή του στο σκάνδαλο της Novartis.

Όπως ανέφερε ο κ. Πικραμμένος πρόκειται για «ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες». Σε καμία περίπτωση δεν χρηματίστηκε με το ποσό των 100.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι «στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής και αγανάκτησης». Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο η ομιλία του όταν τόνισε πως αυτές οι κατηγορίες είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται «για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη». Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Πικραμμένου ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά ζητήματα για τη χώρα και τόνισε πως οι ισχυρισμοί της προστατευόμενης μάρτυρα Αικατερίνης Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Πικραμμένος ήταν φανερά ταραγμένος στην ομιλία του και καταχειροκροτήθηκε όταν στο τέλος της ομιλίας του τόνισε «να φτάσει μέχρι το τέλος, να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία»