ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο: 14-17 Μαρτίου στην Αθήνα

16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο: 14-17 Μαρτίου στην Αθήνα

Το φετινό 16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο συνδυάζει αρμονικά τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα με την κλινική πρακτική σε μια προσπάθεια να καλυφθεί όλο το φάσμα της παθοφυσιολογίας, της πρόληψης, της θεραπείας και της παρακολούθησης του Σακχαρώδους Διαβήτη και των επιπλοκών του.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας. Εκτιμάται ότι, στα επόμενα 15 χρόνια, ο αριθμός των ατόμων με Διαβήτη θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια. Στην αύξηση αυτή έχει συμβάλει σημαντικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την παχυσαρκία, την έλλειψη άσκησης και το stress.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι πολύπλοκο συστηματικό νόσημα και δεν αφορά μόνο τη διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης, αλλά όλες ανεξαιρέτως τις παραμέτρους του κυτταρικού μεταβολισμού. Στην πορεία εξέλιξης της νόσου δημιουργούνται συννοσηρότητες από όλα τα συστήματα (καρδιαγγειακό, νευρικό, πεπτικό, νεφρούς, δέρμα, ακόμα και από την ψυχική σφαίρα) ως αποτέλεσμα της χρόνιας υπεργλυκαιμίας - δυσλιπιδαιμίας και των χρόνιων επιπλοκών, γεγονός το οποίο καθιστά επιβεβλημένη την άριστη μεταβολική ρύθμιση.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχει συμβάλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πρωτοπόρων φαρμάκων (βασικές ινσουλίνες, αναστολείς DPP-4, αναστολείς SGLT2, ανάλογα GLP-1), οι συνδυασμοί των οποίων προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θεραπευτικές επιλογές. Απ’ την άλλη μεριά, η έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της στο πεδίο του Σακχαρώδους Διαβήτη (αντλίες ινσουλίνης νέας γενιάς, τεχνητό πάγκρεας, σύγχρονες συσκευές αυτομέτρησης της γλυκόζης στο αίμα, συσκευές συνεχούς καταγραφής) έχει αυξήσει τις δυνατότητες εντατικοποίησης της ρύθμισης.

Στο φετινό 16ο Πανελλήνιο Διαβητολογικό Συνέδριο, η ενημέρωση θα γίνει από έγκριτους Έλληνες και ξένους ομιλητές, ενώ θα δοθεί, όπως πάντα, η ευκαιρία και η δυνατότητα σε συναδέλφους να παρουσιάσουν δείγματα της τρέχουσας ερευνητικής τους προσπάθειας.  

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, επί 43 χρόνια, υπηρετεί με συνέπεια όλες τις διαχρονικές επιστημονικές αξίες, δηλαδή τη γνώση, την εμπειρία, την έρευνα και την εκπαίδευση, γεγονός το οποίο την καθιστά (ιστορικά πλέον) καίριο θεσμικό παράγοντα της ιατρικής κοινότητας, και ειδικότερα της Διαβητολογίας στη χώρα μας. Με αυτόν τον οραματισμό προσκαλεί στην Αθήνα από 14 έως 17 Μαρτίου 2018, στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριό της ιατρούς αλλά και φοιτητές από όλο το φάσμα των Επιστημών Υγείας.

 

Μοριοδότηση Συνεδρίου

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου αξιολογήθηκε και θα χορηγηθούν έως 30 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E.-C.P.D. Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.).

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Όλοι οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το επιστημονικό πρόγραμμα, θα έχουν δικαίωμα παραλαβής του πιστοποιητικού παρακολούθησης με την επίδειξη της κάρτας τους (badge) μετά τη λήξη του Συνεδρίου.

Το Μοριοδοτημένο Πιστοποιητικό Παρακολούθησης θα παραλάβουν οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι επαγγελματίες υγείας που το δικαιούνται αφού πρώτα συμπληρώσουν τον απαραίτητο ελάχιστο χρόνο παρακολούθησης (60%) των συνολικών ωρών του Επιστημονικού Προγράμματος του Συνεδρίου.

Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου, είναι απαραίτητη η ΕΓΓΡΑΦΗ σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμπλήρωση Δελτίου Συμμετοχής αλλά και του τρόπου αποστολής του, δείτε εδώ

Περισσότερα για το πρόγραμμα του συνεδρίου, δείτε εδώ