NEA

Άρρωστοι 45 από τους 60 μαθητές Γυμνασίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Άρρωστοι 45 από τους 60 μαθητές Γυμνασίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Βοιωτίας, με την ομαδική αδιαθεσία 45 από τους 60 μαθητές του Γυμνασίου Ακραιφνίου, ενώ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Καρκανάς, πήρε την απόφαση να κλείσει το σχολείο.

Τα συμπτώματα του επιδημιολογικού περιστατικού

Υψηλός πυρετός, εμετοί, ναυτία και λιποθυμία, πόνος στην κοιλιά και τα κόκκαλα είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν από τα ίδια συμπτώματα.

Από χτες, στο Ακραίφνιο, βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ, προκειμένου να σταλούν για ανάλυση δείγματα νερού, ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού.

Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς απ όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα.

 

Για «συρροή περιστατικών εμπύρετου νοσήματος» κάνει λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε χτες, 26 Μαρτίου, το περιστατικό με την αυξημένη απουσία μαθητών του Γυμνασίου (με λυκειακές τάξεις) Ακραιφνίου Βοιωτίας και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, «από την έως τώρα διερεύνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε ότι από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και ότι συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου».

«Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).

 

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25 Μαρτίου προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

 

Από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται. Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.