ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Λουράντος για θεσμοθέτηση προσφερόμενων υπηρεσιών από το φαρμακείο: Είναι θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού...

Λουράντος για θεσμοθέτηση προσφερόμενων υπηρεσιών από το φαρμακείο: Είναι θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού...

Στην ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού αποδίδει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από την πολιτεία για τη θεσμοθέτηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι φαρμακοποιοί προς τους πολίτες.

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Απαντώντας σε συνάδελφό του φαρμακοποιό που του ζητά να τοποθετηθεί για το ότι πολίτες πολλές φορές και με τρόπο καθόλου ευγενικό ζητούν υπηρεσίες που δεν είναι υποχρεωμένος από το νόμο να παρέχει ο φαρμακοποιός –ενέσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση- ο κ. Λουράντος ουσιαστικά επαναφέρει την ιδέα της μη παροχής αντιγριπικού εμβολιασμού για μία χρονιά, θεωρώντας ότι αυτό θα ήταν ένα μήνυμα για την αξία των υπηρεσιών που παρέχουν οι φαρμακοποιοί και που σήμερα λόγω ακριβώς του αθέμιτου ανταγωνισμού «ο πολίτης με δική μας ευθύνη έχει μάθει να υπηρετείται ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα να το απαιτεί!!!»

Ο φαρμακοποιός που απευθύνθηκε στον κ. Λουράντο αναφέρει ότι από τις 8 που άνοιξε προφανώς το φαρμακείο του  «μέχρι τώρα έχουν έρθει 16 (μετρημένα) άτομα για να τους κάνουμε μη έκτακτες ενέσεις αγορασμένες μάλιστα από άγνωστη προς εμένα πηγή. Άλλοι ευγενικά άλλοι με θράσος άλλοι με απειλές κανένας πάντως με πρόθεση να πάει σε νοσοκομείο ή να πληρώσει μια νοσηλεύτρια». Και ρωτάει τον κ. Λουράντο: «Δεν πρέπει να βγάλουμε μια επίσημη ανάρτηση-έγγραφο που να ορίζει τις αρμοδιότητες μας και να μπορούμε να το δείχνουμε και να πείθουμε χωρίς να αποσυντονιζόμαστε από τη δουλειά? Μπορεί να φαίνεται απλό όμως ένα τέτοιο χαρτί για τις ενέσεις (ή για το κατεβασμένο ρολό που όλοι θέλουν να ανοίξουμε μετά τα μεσάνυκτα) θα μας γλύτωνε από την επιθετικότητα και την αγένεια με την απλή επίδειξή του. Εκτός κ αν θέλουν να θεσμοθετηθούν επιπλέον υπηρεσίες οπότε να υπάρχει και η ανάλογη χρέωση αλλά και εκπαίδευση. Ευχαριστώ πολύ».

 Η απάντηση του κ. Λουράντου ήταν η ακόλουθη:

«Καλημέρα καλό μήνα και καλή εφημερία... Όπως γνωρίζεις οι ενέσεις γενικά απαγορεύονται όπως ακόμα και η μέτρηση της πίεσης. Δεν έχουν θεσμοθετηθεί οι υπηρεσίες αλλά και όταν θεσμοθετηθούν αυτές δεν μπορούν να είναι υποχρεωτικές... Δυστυχώς όπως σε όλους τους κλάδους υπάρχει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και ο πολίτης με δική μας ευθύνη έχει μάθει να υπηρετείται ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα να το απαιτεί!!! Όπως πολλές φορές έχω πει ας μην εμβολιάζαμε μια χρονιά με αντιγριπικά εμβόλια τους πολίτες για να καταλάβουν και να νιώσουν την αξία μας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Όχι μόνο αυτοί αλλά και το κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση. Όσον αφορά η οδηγία που λες... αυτή δεν θα μπορούσε να βγει από τον Σύλλογο αφού επιμένουμε πως πρέπει να θεσμοθετηθούν οι υπηρεσίες που παρέχουμε... Γιατί το λειτούργημά μας σε καμία περίπτωση δεν αφορά την εκτέλεση συνταγών και μόνο...».