ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

«Ευρωπαϊκό Πανόραμα: Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού»

«Ευρωπαϊκό Πανόραμα: Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού»

Ανακοινώθηκε επίσημα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο η διεξαγωγή της πρώτης από τις ημερίδες για την εκπαίδευση των φαρμακοποιών στην αυτοφροντίδα στις οποίες είχε αναφερθεί ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Σεραφείμ Ζήκας μιλώντας πριν από μερικές εβδομάδες στο DailyPharmaNews..

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο στις 21 Απριλίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με στόχο πάντα την προώθηση των επιδιώξεων του κλάδου, καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση των Ελλήνων Φαρμακοποιών, διοργανώνει, σε συνεργασία με το ΙΔΕΕΑΦ, ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκό Πανόραμα: Αυτοφροντίδα και ο συμβουλευτικός ρόλος του Φαρμακοποιού», στην Αίγλη Ζαππείου. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για προγράμματα ενημέρωσης του κοινού σε Ευρωπαϊκές χώρες, σχετικά με τον αναντικατάστατο ρόλο του φαρμακείου στη διακίνηση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. και την «Αυτοφροντίδα».

Στην ημερίδα θα μιλήσουν, εκτός από εκπρόσωποι του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ, η γενική γραμματέας της PGEU, κα Ilaria Pasarani, ο πρόεδρος της AESGP κ. Hubertus Cranz, η γενική γραμματέας της AESGP κα Jurate Svarcaite και εκπρόσωποι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Όλοι οι φαρμακοποιοί είναι προσκεκλημένοι σε αυτήν την ευρωπαϊκή συνάντηση, που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του φαρμακείου ως μοναδικού καναλιού διακίνησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., και στη χάραξη ενός προγράμματος επικοινωνίας προς το κοινό για τον ρόλο του φαρμακοποιού, αντίστοιχο επιτυχημένων προγραμμάτων σε άλλες χώρες.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί από τις 11:00 έως τις 17:00 του Σαββάτου και για την παρακολούθησή της παρέχονται 3 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΑΑΦ. Θα περιλαμβάνει διαλείμματα για καφέ και light lunch και δυνατότητα parking, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση (με ακουστικά) σε όλη τη διάρκεια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ομιλιών θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα www.ideeaf.gr/selfcare