ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

ΕΙΝΑΠ: Το «ΑΤΤΙΚΟΝ» βυθίζεται στα ράντζα

ΕΙΝΑΠ: Το «ΑΤΤΙΚΟΝ» βυθίζεται στα ράντζα

Σε καταγγελία προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη,  προέβει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 18 Απριλίου, το οποίο τους κοινοποιεί.

Στο δελτίο τύπου τονίζεται ότι η διοίκηση συνεχίζει την πρακτική των προηγουμένων διοικήσεων του νοσοκομείου για την αύξηση των δραστηριοτήτων αντί να λαμβάνει μέτρα για την αποσυμφόρηση με αποτέλεσμα το «ΑΤΤΙΚΟΝ» να βυθίζεται στα ράντζα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», η οποία όχι μόνο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου, αλλά συνεχίζει την πρακτική των προηγούμενων διοικήσεων να αυξάνει τις δραστηριότητες του νοσοκομείου, αγνοώντας τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να βυθίζεται στα ράντζα.

       

Τελευταίο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας για διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα!!!

           

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών στο λεκανοπέδιο, ενώ είναι αυτονόητη η ακύρωση της παραπάνω απόφασης επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

           

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου, να καταστεί δυνατή η απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές, να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου και να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.

           

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.

           

Επίσης, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια της διοίκησης να αποδοθεί η άθλια κατάσταση των ράντζων στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι παρά την εξουθένωσή τους από την υπερφόρτωσή του, αγωνίζονται καθημερινά να παράσχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

 

 

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                     ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

 

 

                 Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΧΑΤΗΣ