ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

«Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη»: Στον 9ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο συμμετείχε η Novo Νοrdisk Hellas

«Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη»: Στον 9ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο συμμετείχε η Novo Νοrdisk Hellas

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novo Νοrdisk Hellas, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» έδωσε το παρόν στο δρομικό γεγονός του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου, την Κυριακή 22 Απριλίου.

Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στο Φάληρο: του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, του Αγώνα Δρόμου 11 χλμ., του Αγώνα Διασκέδασης 5 χλμ. και του Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ. Στην ομάδα, συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, Ολύμπιο Παπαδημητρίου.

Σχετικά με το μήνυμα συμμετοχής της εταιρείας στον 9ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στο δρομικό γεγονός του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

  1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη από μια απλή  εξέταση,
  2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και
  3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση».

 

«Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός του 9ου Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου», ανέφερε, με αφορμή τον αγώνα του Φαλήρου, η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, Μαίρη Καραγεώργου. «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στον αντίκτυπο της νόσου του Σακχαρώδη διαβήτη. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την πρόληψη, να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι στη νόσο».