NEA

Βραβεύτηκε η Actelion για την πολύτιμη υποστήριξή της στο έργο του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Βραβεύτηκε η Actelion για την πολύτιμη υποστήριξή της στο έργο του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Η φαρμακευτική εταιρεία Actelion Pharmaceuticals Ελλάς βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση ως η κορυφαία εταιρία στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για τη συνεχή και μακροχρόνια υποστήριξη στις ενέργειες και τα προγράμματα που διοργανώνει ο Σύλλογος. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ασθενών για την κοπή της πίτας.

Η  Actelion Pharmaceuticals Ελλάς, είναι δίπλα στο Σύλλογο Ασθενών που πάσχουν από Πνευμονική Υπέρταση και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Πρόσφατα μάλιστα, η Actelion βοήθησε ενεργά στην ολοκλήρωση ξενώνα που στόχο έχει τη φιλοξενία ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση και των φροντιστών τους που διαμένουν στην Περιφέρεια και μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις προγραμματισμένες και μη επισκέψεις στα νοσοκομεία της Πρωτεύουσας.

Η εταιρεία συνέβαλε στην αγορά του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, ειδικών μηχανημάτων και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες διαμονής των ασθενών και των φροντιστών τους.  Ο ξενώνας λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια και είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει με έλεγχο κρατήσεων μέχρι και δέκα άτομα ταυτόχρονα.

Βασικός στόχος του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ασθενών μέσω προγραμμάτων και δράσεων που διενεργεί με σκοπό τα άτομα αυτά να μπορούν να μετατρέπουν τη διαφορετικότητά τους σε προτέρημα και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της σπάνιας αυτής ασθένειας με σθένος και αξιοπρέπεια.

«Η συμβολή μας στην ολοκλήρωση του ξενώνα του Συλλόγου Ασθενών, αποτέλεσε για όλους εμάς ένα προσωπικό στοίχημα, που στόχο έχει τη βελτίωση και τη διευκόλυνση των ασθενών στην καθημερινότητά τους, αποδεικνύοντας έτσι, ότι βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους Ασθενείς και στο Σύλλογο Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση», σχολίασε η Angela Crespo, Γενική Διευθύντρια της Actelion Ελλάς. «Στις 28 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Νοσημάτων, μια ημέρα αφιερωμένη στο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να διαδώσει την γνώση σπάνιων ασθενειών που βασανίζουν παγκοσμίως πολλούς ανθρώπους. Σκοπός; Να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την πρόσβαση ασθενών σε νέες και πρωτοποριακές θεραπείες. Όλοι εμείς στην Actelion είμαστε περήφανοι που είμαστε μια από τις εταιρίες που υποστηρίζουν ασθενείς που πάσχουν από πολύ σπάνιες παθήσεις και συνεχώς προσπαθούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά στην καθημερινή Φροντίδα των ασθενών αυτών. Μέσα στη δεκαετία που μας πέρασε, η Actelion συνέβαλε ενεργά στην καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής ασθενών που πάσχουν όχι μόνο από Πνευμονική Υπέρταση αλλά και από άλλες σπάνιες παθήσεις όπως η νόσος Niemann Pick και η νόσος Gaucher».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών "Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας – H.P.H" και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού PHA Europe, Ιωάννα Αλυσανδράτου, δήλωσε με αφορμή την ολοκλήρωση του ξενώνα: «Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου είναι η βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης πρωτίστως των ασθενών με Π.Υ. και φυσικά των φροντιστών τους που τις περισσότερες φορές είναι κάποιο οικογενειακό τους πρόσωπο, το οποίο έχει επωμιστεί το «δύσκολο» έργο της φροντίδας του ασθενούς. Βασικό μας λοιπόν μέλημα είναι η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, μέσω προγραμμάτων και δράσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ψυχολογικής αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης των ιδίων και των οικείων τους. Ένα τέτοιο πρόγραμμα υψίστης σημασίας είναι και ο ξενώνας των ασθενών, με την ολοκλήρωση του οποίου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασθενείς με Π.Υ. και στους φροντιστές τους να μεταβούν στην Αθήνα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και επεμβάσεις, ελαφρύνοντάς τους τουλάχιστον από τα επιπρόσθετα κόστη διαμονής. Ο ξενώνας αποτελεί «ανάσα» για τους ασθενείς με Π.Υ.».