NEA

15 συλλήψεις για το παράνομο κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων

15 συλλήψεις για το παράνομο κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι περισσότερες από τις 20 προσαγωγές για το κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα σε ασθενείς, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αναστάτωσή τους. Αρχικά χθες το μεσημέρι έγιναν 20 προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών, ενώ στη συνέχεια 15 από αυτές μετατράπηκαν σε επίσημες συλλήψεις. Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες από τα φάρμακα αυτά σε αποθήκη, καθώς και χρηματικό ποσό, χωρίς ακόμα να διευκρινίζεται το ακριβές ύψος του καθώς δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι 15 συλλήψεις έγιναν πάντως εφικτές μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας, και τον εντοπισμό των απαραίτητων αποδείξεων που εμπλέκει τους συλληφθέντες.

 

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα δρούσε με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ποσοτήτων ακριβών φαρμάκων και αφού εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων, στη συνέχεια τα διακινούσε παράνομα έχοντας όπως είναι φυσικό, τεράστια κέρδη. Μάλιστα κάποια σε κάποια από αυτά τα φάρμακα υπάρχει έλλειψη και έτσι υπόθεση λαμβάνει και τεράστιες ηθικές προεκτάσεις! 

Η επιχείρηση αποκάλυψης και εξάρθρωσης του κυκλώματος ξεκίνησε πριν από 6 μήνες μετά από καταγγελία και βρίσκεται υπό την εποπτεία της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ έχουν επεκταθεί και εκτός Αθηνών, σε επαρχιακές πόλεις, με κεντρικό άξονα ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.