ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΦΣΘ: Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι φαρμακοποιοί το τρίτο μάθημα του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών

ΦΣΘ: Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι φαρμακοποιοί το τρίτο μάθημα του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών

Τι είναι η ψωρίαση και η ψωριασική αρθρίτιδα; Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα στους ασθενείς που έρχονται στο φαρμακείο μας; Απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να λάβουν χθες οι φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια του τρίτου μαθήματος του 4ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κι έχει θέμα «Αυτοάνοσα Ρευματολογικά Νοσήματα».

Εισηγήτρια ήταν η ρευματολόγος MD, MsD, PhD(st) Κλεοπάτρα Δευτεραίου και τίτλος μαθήματος «Κοιτάζοντας πέρα από το δέρμα στην ψωριασική αρθρίτιδα».

Η αίθουσα του Συλλόγου ήταν και πάλι κατάμεστη, ενώ οι συμμετέχοντες έμαθαν για την παθοφυσιολογία, την κλινική εικόνα και τη σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση της νόσου. Η ομιλήτρια κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φαρμακοποιών από την αρχή μέχρι το τέλος και συνόδευσε την παρουσίασή της με πλούσιο φωτογραφικό υλικό ώστε να κάνει ακόμη πιο κατανοητό το θέμα της ομιλίας της. Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, οι φαρμακοποιοί «βομβάρδισαν» την ομιλήτρια με τις ερωτήσεις τους «διψασμένοι» για ακόμη περισσότερες πληροφορίες.

Το επόμενο μάθημα θα γίνει στις 21 Μαΐου κι έχει τίτλο «Κατανοώντας την αξονική σπονδυλοαρθρίτιδα. Παθοφυσιολογία. Κλινική εικόνα και σύγχρονη διαγνωστική προσέγγιση».

Ο 4ος κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουνίου 2018.