ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στοιχεία ζητά ο ΠΦΣ για φαρμακοποιούς που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων

Στοιχεία ζητά ο ΠΦΣ για φαρμακοποιούς που φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων

Γνωστοποίηση των στοιχείων των εμπλεκομένων φαρμακοποιών στο κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμάκων ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του προς την Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση για να προχωρήσει στην πειθαρχική τους δίωξη.

 

Χαράλαμπος Πετρόχειλος

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, είχε καταδικάσει το γεγονός και την αναφερόμενη εμπλοκή φαρμακοποιού στην αποστολή αντικαρκινικών φαρμάκων στο εξωτερικό ήδη απέστειλε την επιστολή με την οποία «ζητά να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών προκειμένου να εκκινήσουμε την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας".

Αναλυτικά στην επιστολή του που εστάλη προς την Ανακρίτρια κ. Λουίζα Ιωαννίδου τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ο ΠΦΣ αναφέρει τα εξής:

            Κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα φέρεται να εμπλέκονται φαρμακοποιοί που διατηρούν φαρμακείο. Καθώς σας έχει ανατεθεί η διενέργεια κύριας ανάκρισης δυνάμει σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών προκειμένου να εκκινήσουμε την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, και δη του άρθρου 11 του Ν. 1963/1991 ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, του Κώδικα Ελληνικής Φαρμακευτικής Δεοντολογίας (ΠΔ 340/1993) και των άρθρων 62-67 του Ν. 3601/1928.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, σας δηλώνουμε δε ότι ο Π.Φ.Σ. θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά σας, σε οιαδήποτε στιγμή το κρίνετε σκόπιμο. Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».