NEA

Αύξηση στις δαπάνες για την υγεία υπονόησε ο Αλέξης Τσίπρας

Αύξηση στις δαπάνες για την υγεία υπονόησε ο Αλέξης Τσίπρας

Την ενίσχυση της δαπάνης για την υγεία προανήγγειλε εχτές στην εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την επόμενη μέρα της λήξης των μνημονίων.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για ενίσχυση του προϋπολογισμού για την υγεία-κάτι που πριν από λίγες ημέρες είχε αφήσει να εννοηθεί σε συνέντευξη του και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός. Το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και η συζήτηση για τις ΤΟΜΥ, είναι κάτι που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση ιδιαίτερα λόγω της άρνησης συνεργασίας του απαραίτητου αριθμού γιατρών, την ώρα που έχει εξαγγελθεί η λειτουργία 100 μονάδων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Είναι πλέον γνωστό και συζητήθηκε και κατά την επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία είναι εντελώς οριακός με αποτέλεσμα να εγείρονται διαρκώς θέματα, κυρίως εις βάρος των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση νεότερες εξελίξεις αναμένεται να έχουμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου όπου θα κατατεθεί και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα