NEA

Διακομματική επιτροπή για την υγεία ζήτησε ο Α. Ξανθός

Διακομματική επιτροπή για την υγεία ζήτησε ο Α. Ξανθός

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την καλύτερη παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και των θεμάτων που αφορούν την φαρμακευτική πολιτική γενικά, ζήτησε από όλα τα κόμματα-εκτός από τη Χρυσή Αυγή-ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η πρώτη συζήτηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαίου στις 1:30 το μεσημέρι στο υπουργείο υγείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός με επιστολή που απέστειλε στα κόμματα «αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής πολιτικής συνεννόησης στον τομέα του φαρμάκου και με στόχο την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και τη διαμόρφωση των όρων μιας εθνικής στρατηγικής στα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής».

Στην επιστολή του υπουργείου Υγείας προς τα κόμματα, επισημαίνεται ότι παρότι ο χώρος της Υγείας και του φαρμάκου «είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα, και άρα είναι, ή οφείλει να είναι, πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και επιλογών, αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης της μεγίστης δυνατής πολιτικής συνεννόησης και διαμόρφωσης των όρων εθνικής στρατηγικής για την υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική».