NEA

Δε λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών τέλη Ιουνίου διαβεβαιώνει η ΠΟΣΚΕ

Δε λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών τέλη Ιουνίου διαβεβαιώνει η ΠΟΣΚΕ

«Αναληθείς έως ύποπτες για εκφοβισμό των γιατρών» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) ορισμένες ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, κατά τις οποίες οι συμβάσεις των ιατρών θα λήξουν στο τέλος του Ιουνίου.

 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, Φώτιος Πατσουράκος, βάσει του νόμου 4410/16, άρθρο 52, οι συμβάσεις των Ιατρών (οικογενειακών και μη) παρατείνονται μετά την 01/07/2016 και έως ότου υπογραφούν οι νέες.

 

Είναι κατανοητό πού στοχεύουν αυτές οι δημοσιεύσεις…

«Από τη στιγμή που δεν έχουν ευοδωθεί οι προσδοκίες του Υπουργείου για στελέχωση των ΤΟΜΥ (37% μόνο έχουν κάνει αίτηση) και η προκήρυξη για οικογενειακούς ιατρούς είναι άγονη, δεδομένου ότι μόλις 650 ιατροί έχουν κάνει αίτηση για 2.800 θέσεις, είναι κατανοητό πού στοχεύουν αυτές οι δημοσιεύσεις.

Οι συμβάσεις των λοιπών ιατρικών ειδικοτήτων (πλην οικογενειακών) έπονται αυτών και φυσικά αν δεν αλλάξει κάτι και δε γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις, διαφανείς και όχι προσχηματικές, στις οποίες η ΠΟΣΚΕ έχει δηλώσει ότι δε θα συμμετάσχει αν δεν τηρηθούν σωστοί κανόνες και πρακτικά καταγραφής των συνομιλιών, θα έχουν την ίδια τύχη και οι ιατροί θα τις απορρίψουν.

Η ΠΟΣΚΕ είναι υπέρ του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, αλλά με σεβασμό αμφοτέρων των μελών, με διαφάνεια και όχι με παρελκυστικές και προσχηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις», δήλωσε  ο κ. Φώτιος Πατσουράκος.