ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σημαντική παρουσία της IPSEN στο 4ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας

Σημαντική παρουσία της IPSEN στο 4ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας

Την αναπτυσσόμενη θέση που κατέχει στην ανάπτυξη και εξέλιξη εξειδικευμένων σκευασμάτων που παρέχουν καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις στον κλάδο της Ογκολογίας -ειδικά στην αντιμετώπιση του καρκίνου των νεφρών (RCC), των νευροενδοκρινών όγκων, του καρκίνου του προστάτη και καρκίνου του μαστού- υπογράμμισε η IPSEN Hellas -θυγατρική της Ipsen- με την παρουσία της στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαΐου στη  Θεσσαλονίκη.

 

Ιδιαίτερη απήχηση είχε η ομιλία του προσκεκλημένου από την Ipsen, ειδικού σε θέματα ουρογεννητικής ογκολογίας, Δρ. Sergio Bracarda, MD Head, Dept. of Oncology, Azienda USL Toscana Sud-Est Istituto Toscano Tumori (ITT), Ospedale San Donato, Arezzo, Italy, που επικεντρωνόταν κυρίως πάνω στις νέες στοχεύουσες θεραπείες για την αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου του νεφρού (aRCC).

Ο Δρ Bracarda ανέφερε: «Oι επόμενης γενιάς  αντιαγγειογενετικοί παράγοντες  παρέχουν επιπρόσθετες αντικαρκινικές επιδράσεις σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες και έτσι ήδη έχουν καθοριστεί ως «προτεινόμενες» στην 2ης  γραμμής θεραπεία του αRCC στις κατευθυντήριες οδηγίες του ESMO και NCCN. Επιπρόσθετα υπάρχουν ήδη νέα δεδομένα σημαντικής αποτελεσματικότητας και στην  1ης γραμμής θεραπεία του αRCC. Στο μέλλον η κατηγορία κινδύνου κατά MSCKK θα είναι πολύ πιο σημαντική για την επιλογή των ασθενών για τις νέες στοχεύουσες θεραπείες».

«Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα πολύτιμο και συνεχώς ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για τους ασθενείς με καρκίνο”, δήλωσε σχετικά ο ιατρικός διευθυντής της Ipsen, Δρ Βύρων Μαρκούσης. «Οι ασθενείς, αποτελούν τον γνώμονα των ενεργειών μας χαράσσοντας τη στρατηγική μας καθώς και μια ηθική πρακτική καινοτομίας αναφορικά με την φροντίδα τους. Επίκεντρο της δουλειά μας στην  Ipsen  είναι οι στενές συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και βιοτεχνολογικό επίπεδο στοχεύοντας στην αύξηση της γνώσης και στην δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη ή εξέλιξη νέων θεραπευτικών επιλογών δουλεύοντας μαζί με τους κορυφαίους επιστήμονες του σήμερα».