ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι, υποβαθμισμένοι ασθενείς

Αγανακτισμένοι εργαζόμενοι, υποβαθμισμένοι ασθενείς

Υπάρχει κάποια ώρα που είναι κάτι σαν την ...ώρα μηδέν! Η υπομονή τελειώνει, οι αντοχές σε εγκαταλείπουν και η ψυχική σου κατάσταση αγγίζει «κόκκινο». Αυτή η ώρα του τέλους της υπομονής και της ανοχής έφτασε για το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψυχιατρική κλινική του ιδρύματος. Έτσι, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών κατέθεσαν τα μέλη του ΣΕΝΕ με σκοπό αφενός τη διερεύνηση της κατάστασης που επικρατεί στο ψυχιατρικό τμήμα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, αφετέρου για την άμεση βελτίωση της κατάστασης.

 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από το ΣΕΝΕ:

-  Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε κάνει δεκάδες παρεμβάσεις, παραστάσεις, διαμαρτυρίες, αναφορές, ανάδειξη στον Τύπο, διαδηλώσεις σε όλα τα αρμόδια όργανα, (Διοίκηση νοσοκομείου, περιφέρεια, Υπουργείο, Βουλή κλπ).

-  Επειδή τα ράντζα είναι σταθερά υπερδιπλάσια από τον αριθμό των κλινών.

-  Επειδή υπάρχουν ράντζα ακόμα και στα γραφεία των ψυχοθεραπευτών.

-  Επειδή μετράμε ήδη θύματα από αυτή την κατάσταση.

-  Επειδή υπάρχει άδικη καταδίκη συναδέλφου νοσηλευτή πριν λίγα χρόνια.

-  Επειδή δεν αποδεχόμαστε, την ώρα που η νοσηρότητα αυξάνει, οι ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποί μας ν’ αντιμετωπίζονται ως υποδεέστερες υπάρξεις.

- Επειδή η κατάσταση συνεχίζεται το ίδιο άθλια και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για ασθενείς και προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι επιπλέον γνωστή και τη χειρίζονται ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το Σωματείο μας αποφάσισε να καταφύγει και στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών με σκοπό ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!
Η σιωπή των ΑΜΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!

Να θυμίσουμε ότι:

 Προ ετών ιδρύθηκαν ενδυναμωμένα -υποτίθεται- ψυχιατρικά τμήματα σε 4 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, μεταξύ αυτών και στον Ευαγγελισμό, με σκοπό να μην μεταβαίνουν για νοσηλεία σε ψυχιατρεία οι ψυχικά πάσχοντες. Στο πλαίσιο δηλαδή της αποσυλοποίησης και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πλην όμως, ποτέ δεν έγιναν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ποτέ δεν δόθηκαν παραπάνω κλίνες, ποτέ δεν υπήρξε μέριμνα για την πραγματική ενδυνάμωσή τους. Πρόσφατα μάλιστα από το ΣΕΝΡ κατήγγειλε ο κ. Ηλίας Σιώρας (πρόεδρος του σωματείου και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ) ότι αναγκάζονται να «αλλάζουν» τους ασθενείς στους διαδρόμους σε κοινή θέα...

 

 

 Μ.Τ.