NEA

ΠΟΥ: Με αφορμή το Μουντιάλ 2018, στέλνει το μήνυμα για πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής

ΠΟΥ: Με αφορμή το Μουντιάλ 2018, στέλνει το μήνυμα για πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής

Μηνύματα για την προαγωγή της υγείας στους φιλάθλους του πιο δημοφιλούς αθλήματος,  μέσω τριών βίντεο, θα προβάλλονται στα 12 στάδια που θα διεξαχθούν οι αγώνες

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Μια νέα καμπάνια, που στοχεύει στους οπαδούς του ποδοσφαίρου με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προωθεί ένα πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, μέσω τριών βίντεο, διάρκειας περίπου 30΄΄ το καθένα.

 

Τα βίντεο δημιουργήθηκαν από κοινού από τον ΠΟΥ, το ρωσικό υπουργείο Υγείας και την Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και αποτελούν μία από τις πολλές κοινές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ξεκίνησε χτες, Πέμπτη 14 Ιουνίου στη Μόσχα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, με αγώνες που θα διεξαχθούν σε 11 πόλεις της Ρωσίας.

Η εκστρατεία ξεκίνησε με την προβολή ενός από τα 3 βίντεο, στο στάδιο Spartak αλλά και στη χτεσινή πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας.

 

3 βίντεο - 3 βασικά μηνύματα για πιο υγιεινή διαβίωση

Η εκστρατεία αποτελείται από τρία βίντεο, το καθένα από τα οποία αφορά ένα βασικό ζήτημα κινδύνου για την υγεία:

 

Κάπνισμα: Μία από τις πιο επιζήμιες συνήθειες του σύγχρονου lifestyle. Ο ΠΟΥ έχει εκτιμήσει ότι το κάπνισμα ευθύνεται για το 16% όλων των θανάτων σε ενήλικες άνω των 30 ετών στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ, καθώς πολλοί από αυτούς τους θανάτους συμβαίνουν πρόωρα. Το μότο του βίντεο είναι: If you smoke, you are offside

 

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού συνδέεται στενά με την ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων. Μειώνοντας την κατανάλωση αλατιού και παραμένοντας εντός του συνιστώμενου μέγιστου ορίου των 5 γραμμαρίων την ημέρα, προστατεύουμε την υγεία μας και μειώνουμε σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης μη μεταδιδόμενων νοσημάτων, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

Το μότο του συγκεκριμένου βίντεο είναι: Get hyperemotional - not hypertensive

 

Καθιστικός τρόπος ζωής: Η σωματική άσκηση αποτελεί ζωτικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η απουσία της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα και προσεγγίζοντας τη συνιστώμενη ελάχιστη σωματική δραστηριότήτα ανά εβδομάδα (150 λεπτά μέτριας ή 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας) προστατεύουμε την υγεία μας, να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών. Το μότο του 3ου βίντεο είναι: Love football. Be active.

 

Τα βίντεο θα παρουσιαστούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ενός μήνα που θα διαρκέσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ΠΟΥ καλεί όλο τον κόσμο, φιλάθλους και μη, να μοιραστούν τα βίντεο και, στο πνεύμα του αθλητισμού, να φροντίσουν για την υγεία τους.