ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Kαρκίνου του Nεφρού: H Ipsen συμμετέχει ενεργά στην ευαισθητοποίηση για τη νόσο

Παγκόσμια Ημέρα Kαρκίνου του Nεφρού:  H Ipsen συμμετέχει ενεργά στην ευαισθητοποίηση για τη νόσο

Η Ιpsen Hellas, θυγατρική της Ipsen, συμμετείχε ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για αυτή τη σοβαρή ασθένεια.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου του Nεφρού, στις 21 Ιουνίου, που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Συμμαχία κατά του Καρκίνου του Νεφρού, IKCC (International Kidney Cancer Coalition), η IPSEN HELLAS πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης στα γραφεία της, με προσκεκλημένους τους εργαζόμενους της IPSEN, αλλά και εργαζόμενους άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό για τη νόσο.

 

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Ογκολόγος-Παθολόγος, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, και  η Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών VHL Family Alliance, Αθήνα Αλεξανδρίδου, ενώ εκ μέρους της IPSEN απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής, Vincent Carrere και ο Ιατρικός Διευθυντής της εταιρείας, Βύρων Μαρκούσης.

 

Στην εισήγησή του ο κ. Κουτσούκος ανέφερε ότι: «Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια σοβαρή ασθένεια, η οποία πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η φύση και τα αίτια αυτής εμπεριέχουν, ακόμη και σήμερα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου, υπολογίζεται να αυξηθεί έως το 2020 κατά 22%, με άμεσο αποτέλεσμα ένα αυξανόμενο βάρος για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας».

 

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών αποτελεί την ημέρα κινητοποίησης της  παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με καρκίνο των νεφρών, των οικείων και των περιθαλπόντων τους, της ιατρικής κοινότητας και οργανώσεων ασθενών με καρκίνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση» δήλωσε η κα Αθηνά Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος Συλλόγου, Ελληνική Συμμαχία οικογενειών κατά της νόσου  VHL. «Στόχος μας να μην μείνει κανείς αδιάγνωστος να είναι ευαισθητοποιημένοι οι ιατροί και οι ασθενείς ώστε να σώζονται όργανα και ζωές αλλά και να γίνεται σωστός προγεννετικός έλεγχος και να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην ίαση  του καρκίνου».

 

Ο κ. Vincent Carrere, δήλωσε ότι: «Η IPSEN είναι ένας παγκόσμιος εξειδικευμένος βιοτεχνολογικός όμιλος που θέλει να προσφέρει αξία στην ογκολογική κοινότητα. Οι ασθενείς αποτελούν τον γνώμονα των ενεργειών μας χαράσσοντας τη στρατηγική μας, καθώς και μια πρακτική καινοτομίας αναφορικά με την φροντίδα τους. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η ταχύτερη ανακάλυψη και παροχή καινοτόμων θεραπειών σε ασθενείς που έχουν ανάγκη. Το πάθος μας στην Ipsen είναι  να δουλεύουμε μαζί με τους ασθενείς, για τους ασθενείς».

 

Τέλος ο κ. Βύρων Μαρκούσης, σημείωσε ότι: «Αποστολή μας είναι να παρέχουμε ένα πολύτιμο και συνεχώς ανανεωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για τους ασθενείς με καρκίνο. Επίκεντρο της δουλειάς μας στην  Ipsen  είναι οι στενές συνεργασίες σε ακαδημαϊκό και βιοτεχνολογικό επίπεδο, στοχεύοντας στην αύξηση της γνώσης και στην δημιουργία ευκαιριών για την ανάπτυξη ή εξέλιξη νέων θεραπευτικών επιλογών δουλεύοντας μαζί με τους κορυφαίους επιστήμονες του σήμερα» .