NEA

Με αφορμή το θέμα των οροθετικών άναψε η συζήτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Με αφορμή το θέμα των οροθετικών άναψε η συζήτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην καθυστέρηση πραγματοποίησης των απαραίτητων εξετάσεων για τους οροθετικούς ασθενείς αναφέρθηκε με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Φωτήλας επισήμανε ότι τον Ιούνιο του 2015 ακυρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο μόνος ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί και είχε ολοκληρωθεί για τα αντιδραστήρια για τον HIV/AIDS.

Από τότε μέχρι σήμερα εκτός του ότι δεν έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός όπως έχει γίνει σύσταση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το ΚΕΕΛΠΝΟ παίρνει χωρίς να πληρώνει με έμμεση απευθείας ανάθεση αντιδραστήρια από τη SIEMENS. Ο κ. Ξανθός απάντησε ότι το πρόβλημα υφίσταται και θα λυθεί μέσω συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά εργαστήρια που θα εξασφαλίζουν και την ανωνυμία του εξεταζόμενου. Επίσης, αναφέρθηκε στις διώξεις που έχουν γίνει σε στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Φωτήλας ανταπάντησε ότι άκουσε μόνο ένα «ευχολόγιο» από τον Υπουργό – κάτι που δε θα καθησυχάσει ούτε τους οροθετικούς ούτε τους ιατρούς τους.

Τελειώνοντας, τόνισε ότι: «Στην επίκαιρη ερώτηση για το ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τρία ονόματα. Η μία είναι η θετή μητέρα του κ. Τζανακόπουλου, Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης. Η άλλη είναι η αδελφή της κυρίας Τζούφη, ακριβοπληρωμένη αναισθησιολόγος στον τέταρτο όροφο του ΚΕΕΠΝΟ. Κάθεται. Δεν είναι σε κάποιο νοσοκομείο. Δεν τη βάλατε να κάνει δουλειά τη γυναίκα. Η τρίτη είναι η σύζυγος του κ. Φλαμπουράρη, η οποία είναι το μέλος του ΚΕΕΛΠΝΟ που αιτήθηκε την ακύρωση του εν λόγω διαγωνισμού. Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι μέσα σε μία επίκαιρη να βρούμε τρεις συγγενείς Υπουργών πρώτου βαθμού;»

 

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της συζήτησης

 

 

Μ.Τ.