NEA

Στον Όλυμπο η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη»

Στον Όλυμπο η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη»

Το παρών έδωσε η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» στο δρομικό γεγονός του Olympus Marathon 2018, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novo Νοrdisk Hellas.

 

Ειδικότερα, από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στον Όλυμπο, του «Olympus Marathon» 44χλμ. , του Αγώνα «Κόψη των Αετών» 14χλμ. , του Αγώνα «Melindra Trail» 5χλμ. και των Παιδικών Αγώνων.

 

Στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, Ολύμπιο Παπαδημητρίου, η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, η Ένωση Διαβητικών Νομού Πιερίας και φίλοι της Ομάδας.

 

«Η συμμετοχή μας στο δρομικό γεγονός του Olympus Marathon 2018, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

  1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη από μια απλή  εξέταση,
  2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και
  3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στον αντίκτυπο της νόσου του Σακχαρώδη διαβήτη», δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, Μαίρη Καραγεώργου, με αφορμή τον αγώνα του Ολύμπου. «Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την πρόληψη, να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι στη νόσο».