NEA

Αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Με προσλήψεις 4 επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο και προκηρύξεις κατά προτεραιότητα μονίμων ιατρών ΩΡΛ, το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και συμφωνία συνεργασίας των αντίστοιχων Κλινικών και των τριών Νοσοκομείων  Παίδων στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών εφημερίας του λεκανοπεδίου, φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημα που προέκυψε από το σημαντικό κενό σε γιατρούς στο ΩΡΛ τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

 

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το γεγονός της ομαδικής συνταξιοδότησης 4 από τους 5 ιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούσαν στο ΩΡΛ τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και την παράλληλη έλλειψη ειδικευόμενων και επικουρικών γιατρών, που θα μπορούσαν, με κάποιον τρόπο, να καλύψουν το κενό ώστε να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην 1η ΥΠΕ, ευρεία σύσκεψη, με στόχο τη διατήρηση και εύρυθμη λειτουργία της ΩΡΛ κλινικής του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Υγείας,  Ανδρέα Ξανθό, την οποία κοινοποίησε και στο διοικητή του νοσοκομείου Ε. Παπασσάβα, στην οποία εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για τους κινδύνους από την υποστελέχωση της κλινικής καθώς και για το γεγονός ότι μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο.

 

Στη σύσκεψη της 25ης Ιουνίου, συμμετείχαν η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ και οι τρεις Διευθυντές των ΩΡΛ κλινικών των Νοσοκομείων «Η  Αγία Σοφία», «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού», «Παίδων Πεντέλης», καθώς και οι Διοικητές των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι εξής:

      Α) Προσλήψεις 4 επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» , 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού.

      Β) Μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές ΩΡΛ, να υπάρξει συνεργασία των τριών Κλινικών στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών εφημερίας του λεκανοπεδίου.  

      Γ) Θα γίνουν σύντομα (εντός του θέρους) προκηρύξεις κατά προτεραιότητα μονίμων ιατρών ΩΡΛ και στα τρία νοσοκομεία.