NEA

UNI-PHARMA & Intermed: Τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης

UNI-PHARMA & Intermed: Τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια παραγωγής και εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης

Σημαντικές επενδύσεις χρηματοδοτούμενες ως επί το πλείστον από ίδια κεφάλαια αλλά και γενναία αύξηση του προσωπικού, ήταν η απάντηση που έδωσε στην παρατεταμένη ύφεση ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ).

 

Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Οι φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και η εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, που συναποτελούν τον ΟΦΕΤ, με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη, διανύουν μια διαδρομή ανάπτυξης και επιτυχιών την τελευταία πενταετία.

 

Ειδικότερα, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Όμιλος τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

 

Η παράδοση συνδυάζεται αρμονικά με την τεχνολογία και τις νέες επιστημονικές εξελίξεις και το όραμα του ιδρυτή της εταιρείας Κλέωνα Τσέτη –από το 1963 ακόμη, με τη λογική μιας ελληνικής δυναμικής φαρμακοβιομηχανίας που θα παράγει ασφαλή, αξιόπιστα και με μεγάλη προστιθέμενη αξία φάρμακα– μετουσιώνεται καθημερινά σε δημιουργική πράξη. Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Τσέτη, έχει «αγκαλιάσει» εδώ και χρόνια την καινοτομία, η οποία μαζί με την έρευνα, την ανάπτυξη, την ηθική στο επιχειρείν αλλά και την αξία στον άνθρωπο, αποτελούν λέξεις κλειδιά της φιλοσοφίας και της κουλτούρας του.

 

Συμμετοχή σε καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα

 

Η UNI-PHARMA και η InterMed είναι οι μοναδικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που

συμμετέχουν ενεργά με μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Δράσης «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη ιατρική κοινότητα. Επιπλέον ο Όμιλος, κατέχει 32 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

 

Μεταξύ των εθνικών συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων που συμμετέχει είναι τα εξής:

Ephesian: Αυτοοργανούμενες υδρογέλες για εγκαψυλίωση χρωμοφόρων με βιοϊατρικές εφαρμογές

RESET: Καινοτόμα δερμοκαλλυντικά αντιγήρανσης και εν δυνάμει φάρμακα για τη νόσο

Alzheimer (AD)

NANOSCAPE: σχεδιασμός καινοτόμων προϊόντων με μικρο-/νανοΐνες για τη θεραπεία της

Περιοδοντίτιδας

 

ΟΦΕΤ: Επενδύσεις, ανάπτυξη και εξαγωγές

 

Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την UNI-PHARMA την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Οι σημερινές εγκαταστάσεις παραγωγής της UNI-PHARMA, που αξιοποιούν την τελευταία «λέξη» της τεχνολογίας, με ρομποτικά, συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας, προέκυψαν από επέκταση των παλαιότερων, μέσα από τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μεσούσης μάλιστα της χειρότερης ύφεσης που γνώρισε μεταπολεμικά η Ελλάδα. Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης.

 

Ο τζίρος της UNI-PHARMA ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να φορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα προϊόντα UNIPHARMA & Intermed βρίσκονται σε 53 χώρες σε 4 ηπείρους.

Ιουλία Τσέτη: «Παραμένουμε στον τόπο μας, δημιουργώντας επενδύσεις & θέσεις εργασίας».

 

Πρόσφατα, στο πλαίσιο ξενάγησης των εκπροσώπων του υγειονομικού ρεπορτάζ, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην Κάτω Κηφισιά, η CEO της UNI-PHARMA, κυρία Ιουλία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. 

Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται». Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στις οποίες η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κυρία Τσέτη, επεσήμανε ότι «η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, ενώ αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι μας δίνουν το κίνητρο για να πορευόμαστε καλύτερα.

 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι νέες εγκαταστάσεις, αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένο στην πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία του με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.