NEA

Μήλον της Έριδος το ΥΓΕΙΑ για δύο βασικούς, ισχυρούς παίκτες

Μήλον της Έριδος το ΥΓΕΙΑ για δύο βασικούς, ισχυρούς παίκτες

Το Σάββατο 30/06/2018, η "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών" (που κατέχει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών) κατέθεσε στο ΔΣ της MIG επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε. (ΥΓΕΙΑ Α.Ε.). Το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.

 

Όπως αναφέρουν από την εταιρία του κ. Αποστολόπουλου, "βασικός στόχος και επιδίωξη παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες".

Η πρόταση υποστηρίζεται από το μεγάλο Αμερικανικό Fund H.I.G.

Αυτό σημαίνει, ότι η εξαγορά του  ΥΓΕΙΑ από το έτερο μεγάλο fund που έχει εξασφαλίσει τον έλεγχο στο ΙΑΣΩ GENERAL και κατέχει και το METROPOLITAN περιπλέκεται και πάει χρονικά σε καθυστέρηση καθώς υπάρχει και άλλος που ενδιαφέρεται.