ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Σε διαμάχη και πάλι Πολάκης και νοσοκομειακοί γιατροί

Σε διαμάχη και πάλι Πολάκης και νοσοκομειακοί γιατροί

Δεν έχουν τέλος οι αψιμαχίες των αριστερών δυνάμεων μεταξύ τους στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών. Οι μεν κυβερνώντες προσπαθούν να πείσουν εμάς και τον εαυτό τους ότι δεν ευθύνονται για όσα συμβαίνουν καθώς τους υπονομεύουν «γαλαζοπράσινοι» υψηλά ιστάμενοι. Οι δε υπόλοιποι δεν χάνουν φυσικά την ευκαιρία να τους «χτυπήσουν» όσα υποσχέθηκαν στο παρελθόν κι όσα πράττουν σήμερα...  

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του κλίματος αποτελούν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης -που αρέσκεται στις μαχητικές αναρτήσεις στο facebook- και τα μέλη του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή που παρακολουθούν τα λεγόμενα και ...γραφόμενά του. Όπως αναφέρουν σήμερα σε σχόλιό τους οι τελευταίοι, ο κ. Πολάκης θυμήθηκε τους πάρεδρους...

 

Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας στην Αθήνα και 24ωρη απεργία στη περιφέρεια έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για το θέμα των εργαζόμενων με συμβάσεις. Από τις 11 σταματούν να εργάζονται στα νοσοκομεία και στις 11.30 πμ οργανώνουν συγκέντρωση έξω  από  το υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως επισημαίνουν, με την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι  - πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίες...

 

Αυτό συμβαίνει καθώς παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους και μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις «χτυπώντας» έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό και δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Ήδη σε πολλά νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί πχ Άρτα κ.α.). Τέλος, δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση από το Ενωτικό Κίνημα για τον κ. Πολάκη:

Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΤΟΥ … ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διά του αν. υπουργού κ. Πολάκη θυμήθηκε πάλι αυτές τις μέρες το γνωστό παλιότερο αφήγημα περί κάποιων «σατανικών γαλαζοπράσινων» επιτρόπων (παρέδρων) του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι «βαλτοί από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ» για να σαμποτάρουν την πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση.

Αφορμή η απόφαση Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων που κρίνει ως μη σύννομες παρατάσεις συμβάσεων εργασίας στην ίδια θέση για διάστημα πάνω από 24 μήνες. Η απόφαση αυτή μπορεί να εκδόθηκε («καθαρογράφτηκε») πρόσφατα πριν λίγες μέρες, όμως είχε ληφθεί ήδη από τον Δεκέμβριο 2017 και ήταν από τότε γνωστή. Μάλιστα τότε τόσο η ίδια η πολιτική ηγεσία διά του ίδιου του κ. Πολάκη όσο και τα κομματικά παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ( ! ) για το «πόσο καλή» ήταν η συγκεκριμένη απόφαση και χλεύαζαν το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και την ΟΕΝΓΕ που .. δεν πανηγυρίζαμε κι εμείς μαζί τους ( !! ) αλλά … «κινδυνολογούσαμε» ( !!! ).

Μάλιστα τους πρώτους μήνες του 2018 ο θερμός έρωτας του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τους επιτρόπους του ΕΣ (αυτούς που σήμερα πάλι θυμήθηκε ο κ. Πολάκης πως είναι … σατανικοί υπονομευτές, και που φταίνε αυτοί και όχι η αντεργατική νομοθεσία πρόσφατη και παλιότερη την οποία ως δικαστικοί ερμηνεύουν και επικαλούνται) είχε επικυρωθεί με … «αρραβώνες» και με «έξαλλα πάθη» : μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο αρχιιατροπατέρας κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας κ. Βαρνάβας και η κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας “ygeianet” έβριζε χυδαιότατα και επί προσωπικού γιατρούς νοσοκομείων και τους εκπροσώπους τους επειδή έκαναν το … ασυγχώρητο αμάρτημα να διαμαρτυρηθούν εναντίον κάποιων από τους Επιτρόπους αυτούς με αφορμή την μη υπογραφή ενταλμάτων πληρωμής τακτικών εφημεριών.

Προφανώς κάτι έγινε τις τελευταίες εβδομάδες, χάλασαν οι «αρραβώνες» και την νύφη την πληρώνουν οι επικουρικοί γιατροί και το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων…

Αγαπητοί κ.κ. της κυβέρνησης και κ.κ. παρατρεχάμενοι κολαούζοι των παρακυβερνητικών προπαγανδιστικών μηχανισμών :

Έχετε ξεφτιλίσει οι ίδιοι τα ίδια τα δικά σας προπαγανδιστικά παραμυθάκια.

Άρα δεν σας πιστεύει πλέον κανένας.

Δώστε επί τέλους τέλος στην ομηρία, στην αναξιοπρέπεια και στην απληρωσιά των χιλιάδων επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Με μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και με κατάργηση της αντεργατικής μνημονιακής νομοθεσίας.

Άλλωστε οι ίδιοι λέτε πως «τα μνημόνια τέλειωσαν (εδώ γελάνε …). Συνεπώς αποδείξτε πως δεν είναι κι αυτό το τελευταίο ένα προπαγανδιστικό παραμυθάκι σαν το προηγούμενο που λέει ότι τάχα … οι Επίτροποι του Βαρνάβα σαμποτάρουν τον Πολάκη.

 

photo

 

Μ.Τ.